Craiova: Trei contracte de finanţare pe bani europeni semnate în Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambulatoriul de la Spitalul Drăgăşani, Colegiul „Elena Cuza” din Craiova şi drumul judeţean Segarcea-Cârna vor fi reabilitate cu bani europeni.

Proiecte în valoare de peste 13 milioane euro au fost semnate astăzi la Craiova de ministrul Dezvoltării Vasile Blaga, directoarea Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Marilena Bogheanu şi autorităţile locale implicate în proiecte. Oficialul de la Bucureşti a declarat că proiectele semnate azi la Craiova ating pragul de un miliard de euro contractaţi pe Programul Operaţional Regional până în prezent. Blaga a mai spus că autorităţile locale şi centrale ar trebui să-şi fixeze termenul de 31 decembrie 2011 pentru contractarea proiectelor de finanţare prin POR, lăsând o perioadă de doi ani pentru implementarea lor. „ Putem încheia contractarea proiectelor pe 31 decembrie 2013, când expiră programul, dar pot apărea probleme pe parcurs. Eu spun că ar trebui ca la 31 decembrie 2011 să fie totul contractat pentru a avea tot timpul să absorbim aceste fonduri. Îi rog pe primarii cu care am semnat contracte să grăbească licitaţiile pentru că firmele n-au de lucru. E vorba de un miliard de euro”, a spus Blaga.

Proiecte de peste 550 milioane euro depuse la ADR

Directoarea ADR Marilena Bogheanu a declarat că regiunea Oltenia se situează pe unul din primele locuri ca număr de proiecte depuse şi contractate, având în vedere că până acum s-au depus la ADR 233 de proiecte în valoare de 555 milioane euro. Directoarea a mai spus că pe unele din domeniile de interes din cadrul Programului Operaţional Regional s-au înregistrat chiar depăşiri la numărul de solicitări de finanţare europeană. „Avem depăşiri pe domeniul 5.1. la reabilitările clădirilor de patrimoniu cu 26% şi pe domeniul 3.4, care se ocupă de infrastructura educaţională, cu 20%”,a spus Bogheanu.

Proiectul de reabilitare a Colegiului Naţional "Elena Cuza", în valoare de peste 10 milioane lei, prevede:

- 8 săli de curs reabilitate;
- 1 sală de sport în suprafaţă de 193 mp reabilitată;
- 1 sală de festivităţi cu o capacitate de 210 locuri reabilitată şi modernizată
- 1 cantină cu o capacitate de 200 locuri reabilitată şi dotată
- cămin cu 93 locuri de cazare recomparitmentat si reabilitat.

Proiectul de reabilitare a ambulatoriului de la Spitalul Drăgăşani prevede:

- 570 mp suprafata construita modernizata pentru cabinetele ambulatorului spitalului;
- 6 cabinete de consultatii redotate si reechipate;
- Cresterea cu 23% a accesului populatiei in ambulatoriu modernizat si reechipat, ca urmare a reducerii timpului de diagnostic si tratament pe consultatie.

Proiectul de reabilitare a drumului judeţean Segarcea-Cârna prevede:

- 26,79 Km drum reabilitat şi modernizat cu lăţime parte carosabilă 6,00 m, clasa tehnică IV pentru trafic de perspectivă de 15 ani
- 14 podeţe transversale înlocuite cu podeţe dalate;
- 171 drumuri laterale ce se vor amenaja pe o lungime de 25 m.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite