Bănie turistică de 50 de milioane de euro. Primarul vrea să aducă vizitatori cu Water Park-ul din luncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vechiul ştrand din Parcul Tineretului va fi transformat în parc acvativ de distracţii
Vechiul ştrand din Parcul Tineretului va fi transformat în parc acvativ de distracţii

Autorităţile au semnat contractele pentru Water Park-ul din Lunca Jiului, pasajul subteran şi modernizarea a şase străzi. Primarul Antonie Solomon şi-a manifestat din nou ideea de a transforma Cetatea Banilor într-un obiectiv turistic urban.

Vizita de vineri a Ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a însemnat semnarea a trei proiecte cu finanţare. Este vorba de pasajul subteran din centrul oraşului, investiţie deja scoasă la licitaţie, Water Park-ul care urmează să fie construit în parcul Tineretului şi modernizarea infrastructurii din partea de Nord-Vest a oraşului prin reabilitarea a şase străzi importante. 

Pasajul subteran de pe strada Arieş va costa 15,6 milioane de euro. Din această sumă, 12,5 milioane de euro reprezintă fi nanţarea obţinută din fonduri europene nerambursabile. Reprezentanţii Primăriei nu au stabilit deocamdată ce străzi vor fi închise pentru realizarea investiţiei, însă suprapunerea lucrărilor cu cele de la pasajul suprateran din Valea Vlăicii va perturba şi mai mult traficul rutier în centru.

Împrumut de 20 de milioane de euro

Parcul de distracţii din Lunca Jiului va costa 20,4 de milioane de euro, 7,2 milioane provenind din fonduri europene. Restul banilor vor fi asiguraţi de Primăria Craiova, care a contractat un credit bancar din care va cofinanţa şi lucrările la Centrul multifuncţional, valaorea împrumutului fiind de 20 de milioane de euro. Distracţie fără pauză Water Park-ul va avea o secţiune acoperită, cu ştranduri şi jocuri de apă, care vor putea fi utilizate pe tot parcursul anului, dar şi una în aer liber, care va cuprinde, printre altele, un bazin cu valuri, cascade şi platforme de joacă.

Cu ocazia vizitei ministrului, Antonie Solomon a reluat din nou ideea de a aduce turişti în Bănie. Deşi poziţia geografică nu avantajează deloc Bănie, edilul-şef speră ca vizitatorii să îşi cheltui banii în Craiova în locuri precum Water Park-ul. „Vreau să avem un oraş turistic. Avem nevoie de turism urban“, i-a spus Solomon Elenei Udrea în timpul vizitei prin parcul Tineretului. Ultimul proiect care a fost semnat vineri înseamnă modernizarea străzilor Pelendava, Brestei, Amaradia şi Toamnei şi a bulevardelor Oltenia şi Tineretului. Investiţia are o valoare totală de 15,1 milioane de euro, din care 11,1 milioane reprezintă finanţare nerambursabilă. Dacă licitaţiile decurg fără probleme, lucrările ar putea începe la sfârşitul anului acesta.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite