Craiova: Peste 100.000 de maşini îngreunează traficul din Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Peste 100.000 de maşini îngreunează traficul din Bănie
Craiova: Peste 100.000 de maşini îngreunează traficul din Bănie

În ultimii ani, numărul de maşini înmatriculate în judeţul Dolj s-a triplat, Craiova devenind unul dintre cele mai aglomerate municipii din ţară. Numărul mare de automobile înmatriculate îngreunează traficul rutier din Bănie

Intersecţiile din Craiova au devenit neîncăpătoare pentru miile de automobile care traversează centrul oraşului în fiecare zi. Sute de maşini aşteaptă dimineaţa culoarea verde la semafor, iar nervii şoferilor cedează din cauza ambuteiajelor. Prinicipalul motiv este numărul mare de maşini aflate în proprietatea oltenilor. Deja automobilul nu mai înseamnă lux. Cifrele arată că în primul trimestru al anului 2009, în Oltenia au fost înmatriculate cu 7,7% mai multe maşini ca anul trecut, trei sferturi din ele fiind second-hand aduse din alte ţări europene. Chiar şi cu 1.500-2000 de euro craiovenii îşi cumpără o maşină „cu care să-şi facă treaba“.

Peste 100.000 de maşini în trafic
Pe străzile din Bănie circulă peste 100.000 de maşini. Datele furnizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări din cadrul Poliţiei Rutiere Craiova arată că, în ultimii ani, automobilele au apărut ca ciupercile după ploaie. Numărul lor a crescut vertiginos, până la sfârşitul anului preconizându-se 10.000 de maşini înmatriculate în judeţul Dolj. Acestora li se adaugă şi automobilele înregistrate la vecinii bulgari. Poliţia Rutieră nu deţine o evidenţă a acestora, dar se presupune că numărul lor sare de 40.000 în tot judeţul.

Ambuteiajele sunt în floare
Şoferii din Bănie sunt exasperaţi de traficul infernal de la primele ore ale dimineţii, dar şi de la ora 16, atunci când majoritatea oltenilor se îndreaptă spre casă. „E teroare dimineaţa la semafoare. Parcă sunt toţi nebuni. Şi după-masa, şi seara e la fel. Abia pe la ora 20 se mai linişteşte. Probabil că sunt şi multe maşini. În fiecare zi vezi maşini noi sau second-hand cu numere roşii. Acum îţi iei maşină cu 1.000 de euro numai să ai cu ce merge la serviciu“, spune Florin Oance (23 ani). De aceeaşi părere este şi Flaviu Dumitrescu (35 de ani): „Vă daţi seama că o să se înmulţească în continuare. O să ajungem ca în Bucureşti“. Chiar şi primarul Solomon a dat zilele trecute o declaraţie cu privire la numărul de maşini din oraş. „Suntem pe locul doi în ţară ca trafic“, spune, cu părere de rău, edilul-şef.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite