Când vom zbura low-cost din Bănie? Autorităţile pleacă în Italia la un târg de turism să găsească o companie aeriană cu preţuri mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi aeroportul din Bănie a fost modernizat la standarde europene cu o investiţie de trei milioane de euro, companiile de low-cost nu îşi fac apariţia în peisajul oltenesc. Directorul aeroportului va pleca în luna mai la un târg de turism care va avea loc în Italia pentru a identifica o companie low-cost care să aterizeze în Bănie. Şeful CJ Dolj, Ion Prioteasa, s-ar putea să îl însoţească.

La sfârşitul anului trecut, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Dolj inaugura cu mare fast noul terminal al Aeroportului din Bănie. După o investiţie de aproximativ trei milioane de euro şi doi ani de lucrări, aeroportul are începând din decembrie 2010 terminale separate pentru sosiri şi plecări, conform cerinţelor Schengen, săli de aşteptare, spaţii pentru companiile aeriene, parcare, dar şi spaţii pentru agenţi economici.

image

Potrivit oficialilor CJ Dolj, aeroportul poate prelua un flux de 150 de călători pe oră, însă deocamdată doar compania Carpatair operează zboruri din Bănie, deşi aerogara este singura din Oltenia şi deserveşte 2,3 milioane de locuintori. În prezent, Carpat Air operează zboruri directe către Roma şi Milano, dar şi către alte destinaţii europene cu escală pe aeroportul-hub din Timişoara. Conducerea aeroportul a anunţat că oltenii vor avea la dispoziţie, începând din primăvara aceasta, două curse charter către Koln şi Londra, solicitarea pentru aceste două zboruri fiind făcută de către oficialii companiei Ford care promit un flux de călători săptămânal. Carpatair intenţionează să introducă, tot în acest an, o cursă către Barcelona, cu escală la Timişoara.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat că directorul aeroportului, Mircea Dumitru, va participa în luna mai la un târg de turism care va avea loc în Italia. Din delegaţia care va pleca la târg ar putea face parte şi Prioteasa, acesta dorindu-şi ca în peninsulă să identifice un operator aerian low-cost care să aterizeze pe aeroportul din Bănie. „Vreau să se înţeleagă faptul că noi am trimis propuneri către toţi operatorii low-cost din ţară şi din străinătate. Până acum nu s-a concretizat nicio discuţie. Sperăm ca la acest târg de turism să continuăm tratativele pentru a vedea că şi din Craiova se zboară pe bani puţini“, a declarat şeful CJ Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite