Craiova: Bănia, departe de a fi all inclusive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În centrul oraşului există doar două fântâni de unde poţi bea apă şi nici o toaletă ecologică.

Trecătorii prin centrul Craiovei care vor să se răcorească au ceva de umblat, până să găsească o sursă de apă. „Eu sunt din Slatina şi nu cunosc bine oraşul, mi-a luat ceva timp până să dau de fântâna asta. Parcă suntem în Sahara! Noi, bătrânii nu ne permitem din pensie să cumpărăm zilnic câte o sticlă de apă“, ne-a spus astăzi Mihai Radu, pensionar.

Unii oamenii se feresc să consume apă de frică ca nu cumva să se îmbolnăvească

„ Eu nu beau niciodată apă de la cişmelele din oraş. Am auzit că au o concentraţie mare de nitriţi şi nitraţi şi îmi este frică să nu ajung pe patul spitalului. Oricum, pe unde trec eu nu sunt fântâni, aşa că tentaţia nu este mare “, susţine Ion Rădulescu. Conducerea Sanepidului a precizat că apa este potabilă , iar craiovenii o pot consuma fără probleme. „A ajuns şi la urechile noastre cum că apa nu ar fi potabilă. Am luat mai multe probe, şi toate au ieşit bune “, ne-a declarat Marian Voinescu, inspector-şef al Sanepid Dolj.

 Nu sunt bani alocaţi pentru astfel de investiţii

„Noi am montat în urmă cu 5 ani în parcuri şi în zonele aglomerate fântâni cu picior. Nu sunt suficiente în acest moment,este adevărat. Anul acesta nu avem bani prevăzuţi pentru acest gen de investiţii, este criză, o să ne descurcăm cum putem“, a declarat Ion Petre, director al Regiei Autonome a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova.

Nici în ce priveşte toaletele ecologice, oraşul nu stă mai bine. „Era o toaletă publică peste drum de Prefectură, dar a fost închisă. Dacă ai nevoie, nu ai unde să mergi, au dispărut toaletele ecologice din centrul oraşului, anul trecut erau în toate parcurile, acum bate vântul“ , ne-a mărturisit Marius Călinoiu.

 „Noi am pus toalete ecologice şi câte două în parcuri, din păcate au fost distruse. Am fost nevoiţi să le ridicăm, să le reparăm, alţi bani aruncaţi pe fereastră“, ne-a spus Sorin Ciobanu, director al Serviciului de Salubritate Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite