Craiova: Bănia, centrul lumii pentru o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Bănia, centrul lumii pentru o zi
Craiova: Bănia, centrul lumii pentru o zi

Compania Ford îşi menţine planurile de producţie, în ciuda crizei de pe piaţa auto şi lansează primul autoturism Ford fabricat în România.

Primul vehicul Ford care va fi produs la Craiova, modelul Transit Connect, va ieşi pe poarta fabricii pe 8 septembrie.  Astfel, producătorul american îşi păstrează angajamentul pentru uzina din Bănie.

Reprezentanţii autorităţilor locale spun că odată cu începerea producţiei vor fi schimbări nu numai la nivelul fabricii, ci şi la nivelul comunităţii. Şi oficialii Ford sunt convinşi că investiţia de la Craiova va aduce beneficii de ambele părţi.


“Creşterea producţiei va duce automat la creşterea traficului înspre şi dinspre fabrică şi vrem să ne asigurăm că acest lucru nu va afecta activitatea noastră şi nici viaţa craiovenilor”, a declarat Dionisio Campos, directorul general Ford România, citat de Agerpres.

Pentru a dezvolta investiţia de la Craiova, Ford a luat un credit de 300 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii, credit garantat de statul român.

Viitorul B-Max ar putea fi lansat în 2010

Potrivit preşedintelui Ford Europa, John Fleming, uzina de la Craiova s-ar putea transforma într-una din bazele importante de producţie ale companiei americane în Europa. Ford vrea să producă la Craiova 300.000 de autovehicule şi 300.000 de motoare pe an din 2012, ceea ce ar genera venituri de peste 4 miliarde euro.

În 2010 va fi lansat şi un nou model de autoturism, cel mai probabil viitorul B-Max, înlocuitorul lui Fusion. În 2011 sau 2012, Ford va începe producţia unui vehicul comercial din clasa medie, care ar putea fi Transit, deşi oficialii companiei nu au dat detalii.

La eveniment sunt aşteptaţi oficiali din întreaga lume care au sau nu legătură cu producţia de automobile. Partea română va fi reprezentată de preşedintele Traian Băsescu şi alţi oficiali ai statului.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite