Bani cu linguriţa pentru drumul calamitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un drum din comuna doljeană Botoşeşti Paia, reabilitat cu fonduri europene, s-a făcut praf în urma unei alunecări de teren care a afectat o porţiune mare de teren în primăvara trecută.

Deşi autorităţile locale au estimat paguba la peste 500.000 de lei, la ultima şedinţă de Guvern s-au alocat doar 300.000 de lei pentru reparaţii. O parte din această sumă ar trebui repartizată şi pentru o altă zonă afectată de o alunecare de teren, în comuna Argetoaia.

Constructorul,acuzat de amatorism

Adrian Moraru, primarul comunei Botoşeşti, spune că lucrarea a fost făcută de mântuială, deşi a fost finanţată din fonduri SAPARD. În schimb, Dan Dumitru, directorul firmei craiovene Domarcons susţine că întreţinerea drumului a fost proastă şi că infiltraţiile de apă au dus la alunecarea dealului pe care se află şoseaua.

„Noi credem că alunecarea s-a produs din cauza faptului că şanţurile în care trebuia să se scurgă zăpada topită nu au fost decolmatate. S-a făcut şi o expertiză tehnică în acest sens. În plus, în vale există un depozit de gunoaie care a acţionat precum un burete pentru apa scursă şi s-au produs infiltraţii. Acolo, problema nu va fi rezolvată aşa, e nevoie de consolidarea terasamentului, pentru că alunecarea se produce la o adâncime de cinci metri." 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite