FOTO Balet şi procesiune religioasă în prima seară a Zilelor Craiovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiovenii s-au rugat şi au aprins lumânări la procesiunea religioasă de Sf. Dumitru
Craiovenii s-au rugat şi au aprins lumânări la procesiunea religioasă de Sf. Dumitru

Bănia îmbracă straie de sărbătoare de marţi, 25 octombrie, şi devine scenă pentru evenimentele de sub umbrela „Zilelor Craiovei“.

Startul se va da dimineaţa, la ora 10.00, cu un ceremonial militar la Monumentul Eroilor, ce va fi urmat de expoziţii de fotografii de carte şi de grafică, la Casa de Cultură a Studenţilor, la Colegiul Naţional Carol I şi în Galeria Vollard. Seara, la ora 18.00,  Liricul va prezenta un spectacol de muzică şi balet, cu protagonişti liceeni de la „Marin Sorescu“ şi „Floria Capsali“, iar Teatrul pentru Copii şi Tineret Colibri va aduce în Piaţa Mihai Viteazu piesa „Nunta“.

Procesiunea religioasă de Sfântul Dumitru

Click pe POZE pentru galerie foto cu Procesiunea religioasă de Sfântul Dumitru din 2010

O jumătate de oră mai târziu va începe Procesiunea religioasă de Sfântul Dumitru, ce va porni de la Catedrală şi va continua pe străzile Kogălniceanu,  Ialomicioara, apoi spre Biserica Sf. Gheorghe Vechi, Universitate, Prefectură şi va traversa Calea Unirii înapoi spre Catedrala Mitropolitană.

Craiovenii care vor dori să vadă spectacolul „Lacul Lebedelor“, de Ceaikovski, al Teatrului Rus de Operă şi Balet din Odessa – Ucraina, trebuie să fie la Teatrul Naţional la ora 19.00.

Invitaţi speciali

Mari actori ai scenei româneşti vor fi prezenţi miercuri în Bănie. Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, Cristina Stamate şi Adriana Trandafir vor urca pe scena Teatrului Liric, în spectacolul „Revista Revistelor“, la ora 19.00. În acelaşi timp, ArCub Bucureşti aduce la Naţional „Două poveşti de amor“, de Cehov, cu Cerasela Iosifescu, Silviu Biriş, Ion Gh. Arcudeanu. Până atunci, admiratorii artistului Ştefan Popa Popa’s sunt aşteptaţi la întâlnirea cu acesta, în cadrul Salonului Internaţional de Caricatură şi Grafică Satirică.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite