Băileştiul lui Nea Mărin se modernizează de 10 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din oraşul marelui Amza Pellea vor avea parte, peste doi ani, de străzi asfaltate, supraveghere video şi un parc modernizat.

Primarul municipiului Băileşti, Costel Pistriţu, şi directoarea Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, au semnat astăzi trei contracte de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional în valoare de peste 10 milioane de euro. Băileştiul devine astfel prima administraţie locală din judeţ care obţine bani în acelaşi timp pentru toate proiectele depuse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană.
Implementarea proiectelor urmează să schimbe din temelii faţa oraşului lui Nea Mărin: 23 de kilometri de străzi şi trotuarele aferente vor fi asfaltaţi, vor fi amenajaţi peste 12.000 de metri pătraţi de parcări, iar zona pietonală din oraş va căpăta un nou look.  Acesta este, de altfel, şi cel mai costisitor dintre proiectele primăriei, valoarea totală estimată fiind de  peste 9 milioane de euro. Lucrările ar urma să fie finalizate în maxim doi ani de la încheierea contractului cu firma câştigătoare a licitaţiei. În plus,  autorităţile şi-au propus să sporească gradul de siguranţă dar şi să îmbunătăţească serviciile publice din oraş prin montarea a 42 de camere de supraveghere video în puncte-cheie. Un alt proiect care va fi implementat de primărie este cel de modernizare a Parcului Tineretului din Băileşti, care, potrivit lui Costel Pistriţu, se va numi Parcul „Prinţul Ştirbei”, după numele celui care a donat terenul.
Atât autorităţile locale cât şi cele judeţene speră ca infrastructura modernizată a oraşului să atragă turişti şi investitori deopotrivă. „Sper ca oraşul Băileşti să polarizeze zona agricolă, cunoscut fiind faptul că aici se află cel mai rodnic pământ”, a spus Pistriţu la semnarea contractelor. Vădit emoţionat, edilul-şef a recunoscut că a depus proiectele cu 40 de minute înainte de expirarea termenului limită, însă a muncit pe brânci pentru ca toate actele să fie în regulă

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite