Avocata arestată pentru înşelăciune cu excavatoare a fost condamnată la cinci ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Avocata Iuliana Didu, în vârstă de 32 de ani, din Craiova, membră a baroului Dâmboviţa a fost arestată alături de alte patru persoane pentru săvârşirea  infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum şi fals privind identitatea. 

Membrii grupului infracţional se ocupau cu  închirierea de utilaje pe care apoi le vindeau ca şi cum ar fi  fost proprietatea lor folosindu-se de acte false. Avocata era cea care conducea afacerea, iar nimeni nu mişca un deget fără ştirea ei. Iuliana Dinu împreună cu Mariana Ştefu, George Radu, Daniel Fota şi Cătălin Silviu Robei au înşelat patru agenţi economici din ţară prin intermediul firmei SC Construct SRL Craiova. Au închiriat utilaje, printre care macarale şi excavatoare pe care apoi le-au vândut ca şi cum ar fi fost proprietatea lor folosindu-se de acte false. Prejudiciu constatat de anchetatori se ridică la aproximativ 2 milioane de lei. Eliza Viorica Vlad s-a sustras urmăririi penale, însă a fost arestată la scurt timp. Procurorii au solicitat mandat de reţinere în lipsă la vremea respectivă.

Curtea de Apel Craiova a găsit grupul infracţional condus de Iuliana Didu vinovat. Eliza Viorica Vlada  fost condamnată la 13 ani de închisoare cu executare, Mariana Ştefan la patru ani de închisoare, Daniel Florin Fota tot la patru ani de închisoare, Silviu Rădoi a primit un an şi şase luni cu suspendare, iar şefa grupului infracţional avocata Iuliana Didu a primit cinci ani de închisoare cu executare.  

Instanţa i-a obligat pe  inculpaţii Ştefu Mariana, Radu George, Didu Iuliana şi Vlad Eliza Viorica, la despăgubiri civile către SC Prebet Aiud SA, în sumă de 452390,40 lei, cu dobînzile legale aferente sumei, calculate pînă la data achitării efective.

Inculpaţii Ştefu Mariana, Radu George, Didu Iuliana şi Vlad Eliza Viorica, mai au de plătit  despăgubiri civile către partea civilă SC Portorosa Art.SRL-Cornu, Jud.Prahova, în sumă de 15.672,77 lei, cu dobînzile legale aferente, calculate pînă la data achitării efective a sumei.

Ştefu Mariana, Didu Iuliana, Radu George şi Vlad Eliza Viorica, mai au de plătit  părţii civile SC Cotaco SRL Mihăileşti, următoarele sume cu titlul de despăgubiri civile, astfel: -508.188 lei, din care 317688 lei reprezintând un buldoexcavator marca CASE 695S, iar diferenţa de 190.500 lei.


Sentiţa nu este definitivă ea putând fi atacată cu recurs.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite