Craiova: Avioane s-ar putea asocia cu un investitor, în caz de insolvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Avioane s-ar putea asocia cu un investitor, în caz de insolvenţă
Craiova: Avioane s-ar putea asocia cu un investitor, în caz de insolvenţă

Documentul aprobat vineri de Adunarea Generală a Acţionarilor de la Avioane prevede faptul că uzina ar putea apela la investitori strategici pentru continuarea activităţii, în cazul în care va intra în insolvenţă.

Mai citiţi:

300 de angajaţi ai Avioane vor fi disponibilizaţi

Avioane Craiova, în picaj

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar de la societatea craioveană, vrea să salveze fabrica de la insolvenţă prin asocierea cu un investitor strategic. Astfel, în situaţia de insolvenţă iminentă, Avioane Craiova s-ar putea asocia cu un investitor strategic din domeniu, cu care să înfiinţeze o societate cu capital mixt.  „Ulterior, în funcţie de eficienţa asocierii, poate fi realizată o analiză de oportunitate a valorificării participaţiei Avioane Craiova, la societatea comercială cu capital mixt”, se arată în documentul aprobat de acţionarii Avioane Craiova, citat de NewsIn.

Alte variante care ar putea fi luate în calcul, în caz de insolvenţă, ar fi asocierea în participaţiune cu un investitor, pe structura activelor productive ale Avioane Craiova, sau închirierea activelor şi a utilajelor companiei.

AGA din cadrul Avioane Craiova a luat vineri decizia de a disponibiliza 300 din cei 660 de salariaţi ai fabricii până la sfârşitul lui 2009, dacă trimiterea oamenilor în şomaj nu va afecta asigurarea capacităţilor de producţie pentru apărare, a service-ului în garanţie şi post-garanţie pentru toate produsele livrate Ministerului Apărării Naţionale.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite