Craiova: Peste 100 de oameni au protestat la Avioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Peste 100 de oameni au protestat la Avioane
Craiova: Peste 100 de oameni au protestat la Avioane

Peste 100 de muncitori ai uzinei de avioane din Bănie au protestat astăzi în faţa  fabricii, cerând salariile restante pe ultimele trei luni.

Oamenii, care veniseră la uzină să-şi ridice cărţile de muncă pentru că fac parte din cei 280 de angajaţi disponibilizaţi de la societate, au cerut să li se spună când îşi vor lua salariile restante pe ultimele trei luni. Potrivit liderului de sindicat Victor Peţa, răspunsul primit de cei concediaţi nu a fost unul încurajator. „Oamenii au încercat să facă un protest, de fapt au pus câteva întrebări legate de plata salariilor pe lunile iulie, august şi septembrie. Din păcate, răspunsul e dificil de dat pentru că nu sunt bani. Le-am spus că or să ia banii atunci când îi vor lua şi ceilalţi angajaţi ai fabricii şi s-au liniştit. Au plecat imediat acasă”, a spus Peţa. Adunarea Generală a Acţionarilor de la Avioane SA a decis pe 19 septembrie aplicarea planului de reorganizare la societate, prin trimiterea acasă a aproape 300 de oameni din cei 660 de salariaţi.

Acesta a adăugat că cei disponibilizaţi sunt într-o situaţie mai bună pentru că vor primi o parte din salariile compensatorii prin ordonanţa 95/2002. În cazul salariaţilor rămaşi să lucreze la fabrică, situaţia este încă incertă pentru că Avioane SA nu dispune de bani.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite