Avertizare pentru craioveni: Nu plecaţi în Grecia, riscaţi să vă întoarceţi cu malarie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din sănătate îi sfătuiesc pe olteni să evite călătoriile în sudul Greciei. În această zonă au fost înregistrate cazuri de malarie.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj atenţionează oltenii care aleg să călătorească în sudul Greciei că în această regiune au fost semnalate mai multe cazuri de malarie. Conform autorităţilor sanitare din Grecia, din luna iunie şi până în prezent, au fost semnalate 6 cazuri de malarie, în timp ce în România a fost înregistrat un caz.

Niciun caz de malarie în Dolj

"Până la acest moment, în judeţul Dolj nu este nicio persoană infectată cu malarie. Totuşi, având în vedere această situaţie, Ministerul Sănătăţii recomandă persoanelor să evite să călătorească în această zonă. În cazul în care intenţionează să îşi petreacă vacanţa sau să călătorească acolo, să fie mai atente în ceea ce priveşte măsurile de protecţie împotriva ţânţarilor, respectiv să utilizeze creme, geluri, spray-uri, care se aplică pe piele împotriva acestor insecte", a declarat doctorul Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj. Specialist în dermatologie, doctorul Popescu a precizat că nu este recomandat ca oltenii să ia medicamente pentru a preveni îmbolnăvirea cu malarie.


Malaria este o boală infecţioasă tropicală transmisă la oameni de către ţânţari. Este întalnită mai ales în Africa, America de Sud, Asia şi Orientul Mijlociu. Printre simptomele acestei boli este febra.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite