Autorităţile doljeane, în vizită la uzina Ford: „Se lucrează iar noua maşină va ieşi la termen“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa, şi viceprimarul Craiovei, Teodor Sas, au fost invitaţi în secţii. Organizarea vizitei poate avea legătură cu refuzul statului românde a elibera o nouă tranşă din ajutorul pentru americani.

Invitaţia companiei Ford adresată edililor vine după ce, în urmă cu doar câteva zile, Ministerul Finanţelor Publice anunţase că statul român a blocat ajutorul pentru americani, pentru că aceştia nu s-au ţinut de promisiunile din contractul de privatizare. Dacă în urmă cu câteva luni, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj se plângea de lipsa de comunicare a companiei Ford cu autorităţile locale, acesta precizând faptul că nu ştie ce furnizori au ajuns, de fapt, în curtea Ford, de data aceasta americanii au fost cei care au insistat asupra vizitei, susţin autorităţile locale. Prioteasa a declarat, la sfârşitul unui tur de două ore prin uzină, că a văzut „investiţiile impresionante“ făcute în ultimele zece luni în fabrică.

„Au schimbat tăblăria şi tot ce era tehnic depăşit. Am văzut hale pline. Cu zece luni în urmă le văzusem goale. Au fost montaţi cei 340 de roboţi şi am văzut locul unde se va fabrica motorul de 120 de cai putere şi o capacitate de 1 litru“, a spus Prioteasa. Motorul urmează să fie montat pe opt modele de maşini care vor fi produse în mai multe ţări din lume, între care Spania, Statele Unite ale Americii şi Mexic.

Autorităţile locale au recunoscut ieri faptul că organizarea vizitei la invitaţia Ford poate avea legătură cu refuzul statului român de a elibera o nouă tranşă din ajutor şi că au adoptat acum poziţia de „avocaţi“ ai Ford în faţa statului român. „Şi noi putem să dăm un semnal, inclusiv pentru statul român că nu sunt sincope, că se lucrează, că maşina va ieşi la termen“, a mai spus şeful CJ Dolj. Prioteasa a „strecurat“ şi o informaţie interesantă legată de ajutorul de stat acordat Ford, aceea că, în martie, Ford a comunicat Guvernului român faptul că a investit la Craiova 350 de milioane de euro.

Află ce au spus cei doi oficiali despre angajările pentru firmele de componenete, astăzi, din

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite