Craiova: Autorităţile din sănătate închid ochii în faţa concediului de odihnă al managerului de la Spitalul de Boli Infecţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj refuză să comenteze intrarea în concediu de odihnă de luni a managerului de la Spitalul de Boli Infecţioase, dr. Constantin Ecobici. Din aceeaşi zi, toate spitalele din ţară sunt în carantină.

În timp ce numărul cazurilor de gripă porcină a ajuns astăzi la 30 iar managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş este plecat din localitate, în cadrul concediului de odihnă, la DSP Dolj este tăcere, în ceea ce priveşte concediul dr. Ecobici. "Momentan nu comentez această situaţie. Cererile de concediu de odihnă sunt aprobate de Ministerul Sănătăţii, nu de noi. Direcţia doar le primeşte şi le trimite mai departe, la minister", a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP.

"Eu am renunţat la concediul de odihnă!"

Dr. Ludmila Prunariu, director coordonator adjunct la DSP Dolj recunoaşte că noua gripă dă dureri de cap cadrelor medicale. "Nu pot face comentarii cu privire la concediul domnului manager. Pot spune doar că eu am renunţat la concediul de odihnă special ca să mă implic în gestionarea acestei situaţii, cu noua gripă. Intrasem în concediu de odihnă din 15 octombrie, însă ieri m-am întors la lucru, pentru că nu puteam sta acasă când ştiam că cifra cazurilor de gripă A este tot mai mare", a afirmat dr. Prunariu.

Ministerul susţine că legea este respectată

Reprezentanţii ministerului spun că un manager de spital poate intra oricând în concediu de odihnă, pentru că îi permite codul muncii. Condiţia este ca managerul sau oricare din spital, care intră într-un astfel de concediu, să aibă un înlocuitor.

Totodată, dr. Doloreş Tătar, directorul DSP Dolj, este din luna august în concediu medical.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite