Craiova: Automatiştii, trimişi în confecţii de angajatorii doljeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Automatiştii, trimişi în confecţii de angajatorii doljeni
Craiova: Automatiştii, trimişi în confecţii de angajatorii doljeni

Proaspeţii absolvenţi de studii superioare au luat cu asalt angajatorii la Bursa Locurilor de Muncă organizată pentru ei dar nu au găsit decât oferte pentru confecţioneri sau muncitori în construcţii. Doar 50 de locuri de muncă au fost puse la dispoziţia celor care şi-au luat licenţa anul acesta.

Tinerii care au venit astăzi în număr mare la Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenţi organizată de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă s-au declarat dezamăgiţi de posturile puse la dispoziţie de angajatori. Absolvenţii de anul acesta care şi-au căutat un loc de muncă pe măsura calificării, ne-au spus că ar fi fost mai uşor pentru ei să se angajeze în confecţii sau ca agenţi de pază decât în domeniul de licenţă. „Bursa aceasta nu are nicio legătură cu piaţa muncii în acest moment. Suntem sute, mii de absolvenţi de facultate şi aici nu sunt decât posturi pentru muncitori calificaţi, doar câteva sunt pentru ingineri”, a spus Alina Barbu, absolventă de Automatică. De altfel, foarte mulţi dintre tinerii care au trecut azi pragul Casei de Cultură a Studenţilor în căutarea unui loc de muncă ne-au spus că sunt absolvenţi de Automatică.  „Anul acesta au ieşit de pe băncile facultăţii două promoţii: aceea pe sistemul Bologna  de patru ani şi cea pe sistemul vechi de cinci ani. Din acest motiv suntem atât de mulţi aici. Locurile de muncă sunt aproape inexistente pentru noi şi mă gândesc să-mi caut ceva de lucru în alte oraşe pentru că în Craiova nu avem niciun viitor”, ne-a spus Ionuţ Popescu.

Licenţiaţii, necalificaţi pentru munca la maşina de cusut

Cele mai multe posturi destinate licenţiaţilor au fost oferite azi de firma de recrutare Excon Consultanţă. Standul societăţii a fost luat cu asalt de tineri, însă mulţi au plecat atunci când au aflat că toate cele 30 de posturi pentru persoane cu studii superioare sunt în Bucureşti. „Noi avem un pachet de relocare şi oferim training-uri, aşa că nu este nevoie neapărat de persoane cu experienţă”, a spus Camelia Matara, specialist de resurse umane în cadrul Excon.

Evenimentul de azi a adus în faţa absolvenţilor 32 de agenţi economici care au oferit peste 300 de locuri de muncă. Doar 48 dintre acestea au fost destinate persoanelor cu studii superioare, restul fiind pentru persoane cu studii medii şi muncitori calificaţi. Reprezentanţii firmelor care au venit cu oferte de lucru pentru muncitori calificaţi s-au declarat, la rândul lor, surprinşi de numărul mic de tineri veniţi să se intereseze de posturile de confecţioner, agenţi de pază sau muncitori calificaţi în construcţii. „Nu am primit prea multe CV-uri sau date de contact pentru că cei care au venit până acum la standul nostru au spus că nu sunt calificaţi în acest domeniu. Majoritatea au fost absolvenţi de facultate”,a spus reprezentanta societăţii Adriaconf, care a oferit azi 30 de locuri de muncă în meseria de confecţioner.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite