Autograful lui Berceanu pentru bulgarii alături de care construim podul Calafat-Vidin: „Be in time with this project!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a inspectat azi-dimineaţă şantierul de la marginea localităţii Calafat pentru a verifica stadiul lucrărilor la infrastructura de acces la podul Calafat-Vidin. Rugat de responsabila de origine bulgară pentru realizarea lucrărilor pe malul celălalt al Dunării să îi dea un autograf, ministrul Berceanu i-a scris sub semnătura sa următorul mesaj: „Be in time with this project!“.

Întâmpinat de către reprezentanţii companiei AZVI din Spania, constructorul proiectului, ministrul a fost plimbat pe şantier pentru a vedea la faţa locului cum evoluează lucrările finanţate de Uniunea Europeană cu peste 60 de milioane de euro. Deşi a părut nemulţumit de ceea ce vede, la sfârşitul vizitei, Radu Berceanu a declarat că „sunt şanse“ ca până în iunie 2011 proiectul să fie finalizat.

image

Lucrări în ritm de melc

„Au fost unele întârzieri, ele apar la începutul proiectului pentru că sunt multe lucrui legate de alte lucruri conexe cum ar fi ţevile de alimentare cu apă sau liniile de medie tensiune car trebuie relocate. Acest lucruri nu depind de constructor“, a explicat ministrul. Potrivit reprezentanţiilor societăţii AZVI, stadiul fizic al lucrărilor de drum este realizat în proporţie de 20 la sută iar lucrările de cale ferată doar în proporţie de 10 la sută. „Dacă viteza care a căpătat-o va fi menţinută până în decembrie şi va fi reluată din februarie, martie, sunt sanse ca întradevăr să fie respectată data de finalizare din iunie 2011“, a mai spus Radu Berceanu. Ministrul le-a vorbit spaniolilor şi despre posibilitatea rezilierii contractului dând exemplu o altă firmă din Spania care potrivit acestuia „a uitat“ de realizarea a 20 de kilometri de autostradă. Proiectul pentru realizarea infrastructurii rutiere şi feroviare de acces la podul Calafat-Vidin a demarat în iunie 2009.

image

Autograf hazliu

Un moment amuzant al zilei a fost atunci când responsabila de origine bulgară cu lucrările de construire a podului şi infrastructurii de acces pe teritorioul bulgăresc i-a cerut ministrul un autograf. Radu Berceanu nu a ezitat să îi lase şi un mesaj pe agenda unde trebuia să îşi dea semnătura. „Be in time with this project“ a scris Berceanu pe agendă. Lucrărila la podul Calafat-Vidin au început anul trecut, în acelaşti timp pentru ambele ţări, urmând ca muncitorii români şi cei bulgari să se întâlnească undeva pe la mijlocul Dunării anul viitor, înainte de finalizarea proiectului.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite