Craiova: Aşteaptă un nume pentru strada lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva locuitori ai cartierului Rovine spun că aleea pe care stau nu este reabilitată pentru că nu are nici măcar o denumire.

Locatarii a douăzeci de blocuri din cartierul craiovean Rovine spun că de câţiva ani tot aşteaptă un nume pentru micul drum şi asfaltarea lui. Imobilele în care stau sunt trecute pe străzile laterale. A-urile, de la 16 la 23, apar pe Nicolae Iorga, iar B-urile, de la 17 la 28, pe Milcov.
 „Nu înţeleg de ce se întâmplă asta, şi am spus-o de câte ori mi s-a dat ocazia, dacă uşile blocurilor dau în aleea asta“,

se arată nedumerit pensionarul Ion Turlui, care spune că a ajuns în audienţă cu problema asta şi la arhitectul-şef al Craiovei.

Aleea îngustă, rost de nervi pentru şoferi

Dumitru Istrate locuieşte în B18, de când „s-a bătut ţăruşul la bloc“, după cum îi place să spună, din toamna anului 1976. Îşi aminteşte că aleea pe care iese din casă este anonimă de atunci. Dar era mult mai liniştită. Acum îl supără faptul că a devenit foarte circulată şi că trebuie să se ia la harţă cu alţi şoferi când se trezesc blocaţi în mijlocul potecii, fiindcă e mică, iar două autoturisme se strecoară greu unul pe lângă altul. „E rău cu maşinile şi în parcări, că sunt făcute anapoda. Toată ziua se ceartă şoferii, se lovesc maşinile“, se plânge Dumitru Istrate.

Ce alte supărări mai au locuitorii de pe aleea fără nume, dar şi ce are răspunsuri are primăria la nemulţumirile lor, aflaţi astăzi, în Adevărul de Seară. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite