Artizani de ocazie, cu rădăcini diferite, au deschis printre olteni Târgul european al tradiţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tineri din România, Bulgaria, Turcia şi Ungaria s-au transformat în meşteri populari şi au confecţionat obiecte unicat pentru expoziţia inaugurată ieri, sub cerul liber, în satul doljean Câmpeni.

Localnicii, gazde primitoare, le-au făcut loc în gospodăriile lor, iar ei, cei 31 de voluntari, s-au integrat rapid în lumea satului oltenesc. Sosiţi la Câmpeni pentru a reface lada de zestre a bunicii şi pentru a însufleţi obiceiuri, în mare uitate, s-au pus pe lucru în atelierele artizanale şi au început să desluşească tainele olăritului, cusutului, împletirii iutei. Ocazie foarte bună pentru a-şi descoperi reciproc specificul regiunilor din care vin, al ţărilor pe care le reprezintă în proiectul „Lada de zestre“, implementat de Centrul Educaţional pentru Resurse şi Training (CERT). Toate obiectele meşterite de ei au fost expuse pe 15 august, la Târgul european al tradiţiilor.

image

Click pe POZE pentru galerie foto

„În ziua Hramului, împărţiţi în echipe, am ieşit în centrul satului cu standurile cu obiecte, cu pânzele cu mesaje pe tema proiectului, cu mâncare şi gustări tradiţionale. Am asigurat astfel o vizibilitate mult mai mare activităţilor şi mai ales acelei seri interculturale, întrucât toţi cei prezenţi şi-au putut admira creaţiile populare şi au gustat bucate reprezentative pentru zonele din care provin partenerii“, a povestit Adina Enache, coordonator proiecte CERT.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite