Aripi tăiate pentru fabrica de avioane din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia uzinei din Bănie este critică, contractul pentru repararea şi modernizarea avioanelor tip IAR 99 de la Şcoala de Aviaţie Bobocu fi ind în impas.

Fabrica de avioane a acumulat datorii care depăşesc patru milioane de lei doar către salariaţi, în timp ce conducerea nu reuşeşte să facă rost de comenzi care să aducă uzina pe linia de plutire. Preşedintele Sindicatului Liber Avioane Craiova, Victor Peţa, spune că angajaţii n-au încasat nici măcar lichidarea pe ultimele două luni ale anului trecut.
„Acum primim câte 25 - 30 la sută din salariu, însă nici pentru noiembrie sau decembrie nu şi-au primit toţi lichidarea“, a declarat Peţa.

image

În prezent, activitatea din uzină este slabă, singurul contract notabil aflat în derulare fiind încheiat cu o societate din Elveţia, pentru restaurarea unor avioane militare. Lipsesc banii pentru reparaţii Avioane Craiova ar fi trebuit să primească, în acest an, sprijin din partea Ministerului Apărării Naţionale, sub forma unui contract pentru repararea şi modernizarea avioanelor de tip IAR 99 de la Şcoala de Aviaţie Bobocu. Această comandă ar fi ajutat uzina să iasă măcar temporar din criză, însă nu s-a mai materializat. „Am înţeles că nici domnii de la Aviaţie nu au banii pentru aceste investiţii, care, de fapt, sunt o necesitate“, a mai spus Victor Peţa.

Singura speranţă de ieşire din impas constă în privatizarea fabricii, proces care depinde însă de scutirea ei de la plata datoriilor către bugetul de stat. „Este bună intenţia Guvernului de a emite un act normativ prin care s-ar şterge aceste datorii, de 14 milioane de lei. Abia după aceea se poate spera că va fi scoasă la licitaţie fabrica“, a conchis liderul de sindicat.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite