Craiova: Argint istoric pentru „amatorii“ olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oltenia a realizat cea mai mare performanţă pentru România la acest nivel. În cinci ani de zile de la înfiinţare, selecţionata de jucători amatori a Olteniei a reuşit să cucerească medalia de argint la Cupa Regiunilor UEFA şi să ajungă pe locul 8 în Europa la nivelul amatorilor.

Totul a început în 2004. FRF a anunţat conducerea AJF Dolj că într-o lună şi jumătate trebuie să încropească o echipă care să joace un meci de baraj cu selecţionata de amatori a Bucureştiului, câştigătoarea urmând să evolueze în preliminariile UEFA Regions Cup. Vicepreşedintele AJF Dolj, Sorin Pătraşcu a preluat conducerea tehnică a echipei. A realizat o formaţie competitivă şi a depăşit Bucureştiul, pe fostul stadion „23 august“, cu scorul de 1-0, datorită golului înscris de Vintilă (CS Işalniţa).

„A fost prima realizare pe plan local şi ne pregăteam să participăm pentru prima dată în cupele europene. În 2004 România era pe locul 40 în Europa, iar în 2008 ajunsesem pe locul 19“, povesteşte Sorin Pătraşcu. „Amatorii“ olteni au trecut de grupa intermediară şi de cea preliminară şi s-au calificat pentru prima dată la turneul final al Regions Cup (2005).

Ca antrenor principal a fost numit Dan Firiţeanu, iar Sorin Pătraşcu a fost investit ca „secund“. Selecţionata Olteniei a purtat denumirea „Dacia“, la acest turneu final. După două eşecuri şi un egal, „amatorii“ olteni au terminat competiţia pe locul 7 din opt participante.

Află în Adevărul de Seară Craiova maniera în care a ratat Oltenia calificarea la turneul final în anul 2007.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite