Craiova: Radio Arghezi a sărbătorit doi ani de emisie pe unde „liceene“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Radio Arghezi a sărbătorit doi ani de emisie pe unde „liceene“
Craiova: Radio Arghezi a sărbătorit doi ani de emisie pe unde „liceene“

Au alergat după sponsorizări, au reuşit să-şi facă medalii aniversare, au destupat sticle cu...suc şi şi-au urat să ajungă jurnalişti de primă mână. Asta a făcut astăzi echipa radioului „Vocea noastră“ de la Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“.

Cu doi ani în urmă, mai precis în octombrie 2007, o voce pe care nu o mai uiţi după ce o auzi o dată, anunţa că „s-a dat startul staţiei de radio cu circut închis «Vocea noastr㻓. Era Cătălin Glăvan, astăzi elev în clasa a XII-a, mesagerul unei reuşite care avea să schimbe în timp atitudini. Pe 3 octombrie, într-o zi de luni, radioul şcolii era o certitudine. Avea o echipă formată din 15 liceeni, cu Andrei Săvulescu redactor-şef, azi student la Facultatea de Jurnalism în cadrul Universităţii din Craiova şi invitat special la aniversare.

image

 

„A fost o experienţă extraordinară. Eram excesiv de timid, iar la radio am învăţat să să îmi înving emoţiile, să comunic, să îndrăznesc să îmi expun ideile“, mărturiseşte Andrei.

„Este nemaipomenit ce am învăţat aici. Luăm interviuri, redactăm, facem ştiri, încercăm să află ce bucurii sau supărări au colegii noştri, promovăm activităţile lor. Aşa sperăm să aflăm ce este jurnalismul. Eu tot asta vreau să fac în viitor“, spune Andreea Melinescu, redactor-şef „Vocea noastră“.

image



„Am ajuns să participăm la concurs cu un proiect de granturi după ce am făcut un sondaj printre elevi şi am aflat cât de mult îşi doresc ei un radio. Am câştigat, proiectul a însemnat 5.000 de euro, adică 80% din costul total, restul de 20% fiind suportat de şcoală“, declară Viorica Rugină, coordonatorea proiectului.


Citeşte mâine în Adevărul de Seară ce planuri au cu radioul cei 8 adolescenţi care sunt acum echipa „Vocea noastră“.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite