Craiova: Arestaţii din lotul Covei nu-şi regretă faptele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Arestaţii din lotul Covei nu-şi regretă faptele
Craiova: Arestaţii din lotul Covei nu-şi regretă faptele

Iustin Covei şi celelalte 13 persoane cercetate de procurorii DIICOT în cazul clonării de carduri nu regretă faptele comise şi nu acceptă ideea că ar fi încălcat legea, se arată în motivarea deciziei de arestare preventivă a Tribunalului Bucureşti.

Potrivit motivării deciziei de vineri, în urma căreia au fost arestate preventiv 14 persoane implicate în infracţiuni de clonare a cardurilor, printer care şi Iustin Covei, fiul magistratului Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova, lăsarea în libertate a inculpaţilor “prezintă pericol concret pentru ordinea public”.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au considerat că măsura obligării de a nu părăsi ţara sau localitatea nu este suficientă, pentru a asigura buna desfăşurare a urmării penale, “din cadrul căreia lipsesc mai multe persoane, despre care se poate presupune rezonabil că au acţionat împreună cu inculpaţii”, şi având în vedere şi pericolul social al infracţiunilor pentru care sunt cercetaţi inculpaţii. Din acest motiv a fost luată măsura arestării preventive a celor 14 persoane,  se mai arată în motivare.

Tribunalul Bucureşti a decis în 18 septembrie, să-i aresteze preventiv pentru 29 de zile pe Ionel Călin, Jean Mihăilă, Francisc Dancă, Dan Mihail Bârcă, Birivan Nicolae, Petrel Hălănei, Sorin Buruiană, Sergiu Dumitriu, Andrei Sandu, Alin Şoşa, Ionel Trîncă, Tudor Rada, Eman Vătămăniţă şi Iustin Covei, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite