Craiova: Apartament ieftinit. Caut cumpărător!-revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Apartament ieftinit. Caut cumpărător!-revista presei locale
Craiova: Apartament ieftinit. Caut cumpărător!-revista presei locale

Presa locală scrie azi despre ieftinirea garsonierelor şi apartamentelor de două camera din Craiova, dar şi despre scandalul tichetelor-cadou de la PIC, băgate pe gât angajaţilor RAT.

Gazeta de Sud comentează azi pe larg studiul dat publicităţii de MagazinulDeCase.ro, potrivit căreia preţurile medii ale garsonierelor şi apartamentelor din Dolj au scăzut cu 10%. „Prima casă“ a diminuat preţul unor imobile, iar pe altele le-a ridicat uşor. În piaţă tot nu sunt cumpărători. Analiza s-a făcut pe oferte exclusiv de la proprietari, pe 74 de garsoniere şi apartamente - în trimestrul I din 2009 - şi pe 85 de astfel de locuinţe - în trimestrul al doilea. Specialiştii imobiliari citaţi susţin că, „în judeţul Dolj, al doilea trimestru al anului curent e dominat de scăderea preţurilor medii ale imobilelor. În cazul garsonierelor, valoarea medie s-a redus cu 8,4%, de la 40.000 de euro în trimestrul întâi la 36.300 de euro în al doilea. Pentru un apartament de două camere, scăderea procentuală pentru perioada luată în calcul este de 10% (de la 65.000 de euro, la 59.000)“, se arată în analiză.


Directorul RAT, suspectat de evaziune fiscală, titrează azi cotidianul Ediţie Specială. Scandalul tichetelor-cadou băgate pe gât salariaţilor regiei locale de transport continuă, cu trei dintre liderii sindicali din unitate în prim-plan. Aceştia au semnat împreună un memoriu adresat primarului Antonie Solomon, Consiliului Local (CL), prefectului Florin Stancu şi directorului Gărzii Financiare, cerând chemarea la ordine a directorului Marian Teodorescu în faţa Consiliului Local şi a Comisiei judeţene de dialog social, precum şi cercetarea acestuia de organele abilitate, şeful RAT fiind bănuit de evaziune fiscală.

Distracţia copiilor, disperarea vecinilor, informează azi cotidianul Cuvântul Libertăţii. Până nu demult, între locuitorii de pe strada “Deva”, din cartierul craiovean 1 Mai, domnea liniştea, asta până când un locatar a hotărât de la sine că pe acea stradă nici un copil nu mai are voie să se joace, pentru că îl deranjează. De aici au pornit conflictele. Un grup de aproximativ 10 copii se adună zi de zi la joacă, încercând să-şi petreacă vacanţa într-un mod cât mai plăcut, bătând mingea pe asfalt şi plimbându-se cu rolele, jocuri fireşti la vârsta lor. Părinţii, îngrijoraţi pentru siguranţa copiilor, se plâng că vecinul îi ameninţă cu bătaia, îi aleargă pe stradă şi chiar a apelat la autorităţi ca să-i potolească. Mai nou, George Şerban a trecut de la ameninţări la violenţă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite