Aparatură cu hibe în maternităţile Băniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean şi Spitalul Filantropia trebuie să-şi remedieze în 30 de zile neregulile descoperite după un control al CAS Dolj. 

Angajaţii Casei de Asigurări de Sănătate Dolj au scos la iveală numeroase deficienţe la cele două maternităţi în urma unui control. Controalele la maternitatea Spitalului Clinic Judeţean din Craiova şi la cea a Spitalului Clinic Municipal Filantropia au avut loc în urma evenimentelor de la maternitatea din Giuleşti. La prima instituţie s-a stabilit că fişele de post ale personalului sunt întocmite generalizat.Aparatura din clinică, deşi o mare parte este în termen de garanţie, nu are autorizaţie. „Am dispus ca în maxim 30 de zile totul să fie remediat. În caz contrar, vor fi luate alte măsuri. Cu siguranţă vor mai avea loc astfel de verificări şi în perioada următoare“, a spus Mihai Soare, director CAS Dolj. Viitoarele mămici susţin că se tem să nască la spitalele din Craiova. „După ce am văzut ce s-a întâmplat la maternitatea din Bucureşti, îmi este frică. Mai am câteva zile şi trebuie să intru în operaţie. Doctorul vrea să nasc prin cezariană“, a spus o mămică.

Remediere de urgenţă

Angajaţii CAS Dolj au descoperit nereguli şi la secţia de Neonatologie din cadrul Spitalului Municipal Filantropia. „Aparatura cu termen de garanţie depăşit, lipsa din fişele de post ale asistentelor a atribuţiei de participare la asigurarea unui climat de siguranţă în salon şi lipsa procedurilor operaţionale de îngrijire a pacienţilor sunt câteva dintre neajunsurile constatate“, a mai spus Mihai Soare.

Mihaela Abagiu, directorul Spitalului Municipal Filantropia, a declarat că neregulile vor fi remediate în câteva zile, nu în 30 de zile , aşa cum a dispus Casa de Asigurări de Sănătate Dolj. Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova nu a putut fi contactat.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite