Apă de la chiuvetă vândută ca apă minerală. Aproximativ 5.000 L retrasi de pe piată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un control desfășurat de inspectorii de la Protecţia Consumatorului Dolj a scos la iveală grave deficiente la apele minerale și de izvor comercializate în magazinele craiovene. Aproximativ 5.000 de litri de ape minerale naturale au fost oprite de la vânzare. OPC așteaptă rezultatele probelor de la SANEPID.

Potrivit reprezentantilor Protectiei Consumatorului, comerciantii verificati nu respectă prevederile legale cu privire la modul de etichetare şi prezentare a apelor minerale naturale pe care le comercializează. De asemenea, pe etichete nu este înscrisă denumirea sursei și nici termenul de valabilitate sau adresa producătorului.

„Se suspectează că apa comercializată ca fiind minerală naturală ar fi de fapt apă de chiuvetă. Au fost luate probe și duse la Sanepid pentru teste. Așteptăm expertiza“, a declarat șeful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Dolj, Jane Marinescu. Pentru deficienţele constatate au fost sistati de la vânzare  4.675 de litri de apă minerală și au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 27.500 de lei.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite