Antichităţi, la târg în mijlocul oltenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceasuri, monede, insigne, decoraţii, ziare vechi, vase de tot felul, tablouri şi mobilier decorează în aceste zile un colţ din Piaţa Mihai Viteazul.

Oricine poate arunca un ochi în micul târg de antichităţi, iar după spusele negustorilor, chiar şi craioveanul de rând, cu puţini bani în buzunare, poate pleca acasă cu un souvenir din vremuri trecute.

„Vindem piese aduse din Suedia, pe care le achiziţionăm direct de la proprietari. Mai scump este salonul, care costă în jur de 1.000 de euro, dar avem şi piese argintate cum sunt ceainicele, fructierele cu 30 – 40 de lei, până la 300 lei, obiectele din alamă şi cupru, care au preţuri de la 10 – 20 de lei“, spune Dumitru Prunel, din Sibiu.

image

Click pe POZE pentru galerie foto

Cu dublurile pieselor din colecţia de care nu s-ar despărţi pentru nimic în lume, având ca destinaţie sigură moştenire pentru urmaşi, se află până mâine seară, la târg, şi George Dumitraşcu, membru al Societăţii Numismatice Române.

„Sunt aici obiecte adunate de-a lungul vieţii, pentru care am sacrificat bani şi timp, că e boală grea şi frumoasă să fii colecţionar de obiecte care înseamnă ceva în orice timp ar circula“,  mărturiseşte Dumitraşcu.

Cine adoră mobilierul vechi, sculptat manual, în lemn de nuc, găseşte în Piaţa Mihai Viteazul un salonaş, cu divan, măsuţă şi fotolii, achiziţionat din Italia, al cărui preţ este 4.800 lei, negociabil după spusele comercianţilor.

Târgul de antichităţi va fi deschis şi mâine.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite