Avalanşă de animale bolnave din cauza frigului. Veterinarii îi sfătuiesc pe craioveni să le dea câinilor sensibili anumite medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă.
Foto: Arhivă.

Medicii veterinari din Craiova spun că se confruntă cu un număr mare de animale care au probleme respiratorii, cele mai multe din rândul câinilor sub 4 luni şi peste 10 ani.

Doctorii spun că în ultima perioadă numărul animalelor cu probleme respiratorii a crescut. "Avem în fiecare zi câte 6-7 câini, cei mai predispuşi problemelor respiratorii sunt câinii sub patru luni şi peste 10 ani, care au şi probleme cardiace. Nu au fost probleme grave, dar în cazul afecţiunilor virale pot apărea şi complicaţii care să ducă la deces",  a declarat medicul veterinar Doru Safta. Doctorul Safta a explicat că, pentru prevenirea bolilor de sezon, este recomandată administrarea de medicamente. "În cazul animalelor sensibile, proprietarii care ştiu că animalele lor se îmbolnăvesc mai repede este bine să le dea medicamente care să le stimuleze imunitatea, la recomandarea medicului sau farmacistului. Şi să îmbrace animalele când le scot la plimbare", a precizat doctorul veterinar Doru Safta.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite