Angajaţii de la fabrica de avioane din Craiova au protestat în faţa instituţiei. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de aproximativ un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la fabrica de avioane nu şi-au mai primit salariul de aproximativ un an
Angajaţii de la fabrica de avioane nu şi-au mai primit salariul de aproximativ un an

Salariaţii au mai declarat că au ajuns să trăiască de pe o zi pe alta. Unii susţine că nu şi-au mai achitat ratele la bancă, iar acum sunt pe punctual de afi executaţi silit. Din luna mai a anului trecut angajaţii de la fabrica de avioane din Craiova nu şi-au mai primit salariile.

Angajaţii au mai spus că se tem şi de faptul că în curând fabrica se va închide „Comenzi nu mai avem de mult timp. S-a ales praful aici. Ne aşteptăm din minut în minut să ne anunţte că se va închide. De anul trecut din luna mai noi muncim gratis“, a spus un salariat.

Oamenii au mai declarat că directorul instituţiei s-a plimbat pe banii fabricii prin străinătate, însă nu a adus nici măcar un contract „În doar opt luni de când este director s-a plimbat prin Franţa, Israel, Japonia şi Singapore, însă nu a adus nici măcar un beneficiu uzinei. Eu am ajuns la vârsta mea de 46 de ani să trăiesc din salariul soţiei. Nu este posibil aşa ceva“,a declarat un alt angajat al fabric de avioane din Craiova.

Victor Peţa, liderul de sindicat, a declarat că directorul a plecat în Singapore, deşi nu a primit avizul consiliului de administraţie „Oamenii s-au săturat de promisiuni. Ei vor lucruri concrete. Noi suntem alături de ei şi vrem să îi ajutăm tot timpul, dar fabrica trece printr-o situaţie critic în momentul de faţă “, a spus Peţa.
   
Nicoale Giugea, prefectul judeţului Dolj, a venit la fabrica de avioane din Craiova, şi le-a promis oamenilor că în perioadă următoare vor fi găsite soluţii pentru a putea depăşi acest moment critic prin care trece uzina din Bănie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite