Craiova: Angajaţii primăriei rămân pe poziţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Angajaţii primăriei rămân pe poziţii
Craiova: Angajaţii primăriei rămân pe poziţii

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a anunţat ieri într-o conferinţă de presă că nu va face nicio disponibilizare în rândul angajaţilor instituţiei.

Nu trebuie să-mi spună mie nimeni cum trebuie să plătesc angajaţii pentru ca în primărie să meargă treaba bine. Nu o să respect acea ordonanţă care spune că o să dăm salariaţii afară. Pentru nimic în lume! Vreau o primărie performantă în interesul cetăţenilor. Nu poţi impune responsabilităţi fără resurse”, a declarat Antonie Solomon.

„Doljul e pe primul loc în ţară la numărul de şomeri!"

Acesta a argumentat decizia sa, arătând că în instituţie lucrează 522 de salariaţi pentru o populaţie de 302.601 locuitori, în condiţiile în care în alte capitale de judeţ ale ţării cu o populaţie mult mai mică, primăriile au un număr dublu de angajaţi.

Clujul are 1.092 salariaţi, iar Timişoara are 592, la o populaţie cu circa 16-17 mii de persoane mai mult decât a Craiovei. Doljul este pe primul loc în ţară la numărul de şomeri şi se aşteaptă ca acesta să crească. Aşa că se impune păstrarea locurilor de muncă. Eu trebuie să respect legea, iar dacă e să mă iau după aceste date, trebuie să angajez, nu să dau afară”, a explicat Solomon. 

Acesta susţine că disponibilizarea oamenilor ar afecta bugetul de stat prin plata ajutorului de şomaj. "Sursa de finanţare pentru salariile funcţionarilor din administraţia publică locală o reprezintă exclusiv bugetul local din taxe şi impozite. Toate subvenţiile care vin de la bugetul de stat au destinaţie specifică. A trimite oamenii în şomaj nu înseamnă altceva decât să împovărezi bugetul de stat",  a adăugat edilul - şef. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite