Angajata la bancă, prinsă cu mâna în contul unei bătrâne bolnave Alzheimer. Funcţionara este cercetată de comiterea infracţiunii privind comerţ electronic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mirela Lungu, angajată la Banca Carpatica din Craiova a furat suma de 225.000 lei din contul unei bătrâne bolnave de Alzheimer. Funcţionara a pus ochii pe contul Cleopatrei Dinescu din anul 2010, după ce a aflat că aceasta este bolnav.

Cleopatra Dinescu, bătrâna înşelată, a depus  225.000 lei  în cont la Banca Carpatica, după ce şi-a vândut casa din Bucureşti şi s-a mutat în Craiova. În urmă cu patru ani victima s-a îmbolnăvit, iar de atunci nu s-a mai interest absolut deloc de banii pe care îi avea în cont. Aşa că Mirela Lungu a putut să retragă liniştită aproape toţi banii din cont.

Furtul nu ar fi fost descoperit dacă nepoata femeii, nu s-ar fi dus la bancă să scoată  parte din suma depusă pentru a-i cumpăra bătrânei un loc de veci. Elena Geantă  avut însă supriza neplăcută să constate că în cont nu mai era decât suma de 1000 de lei. A cerut imediat explicaţii, dar pe moment nimeni nu a ştiut ce s-a întâmplat. A mers la poliţie şi a depus reclamaţie, iar dosarul a ajuns pe masa procurorilor DIICOT Craiov. În  urma investigaţilor făcute a fost scos la iveală şi adevărul. Mirela Lungu, funcţionara de la Banca Carpatica şi iubitul ei au fost cei care au golit contul Cleopatrei Dinescu.


Mirela Lungu s-a folosit de toate mijloacele pentru a afla parola de la contul bătrânei bolnave de Alzheimer. Anul trecut pe data de 28 iunie 2010 a accesat sistemul informatic al băncii şi a anulat împuternicirea dată de titulara contului pentru nepoata ei, Elena Geantă. Angajata a încercat să îl convingă pe un prieten să retragă banii din contul. Pe moment acesta a fost de acord, însă a a doua zi Gabriel Găgeatu s-a răzgândit şi a refuzat oferta propusă de funcţionara de la bancă şi iubitul său. Dosarul a ajuns déjà la Tribunalul Dolj, iar funcţionara de la bancă şi iubitul ei sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de  acces fără drept la un sistem informatic, cauzarea unui prejudiciu patrimonial unei persoane, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, înşelăciune, fals intelectual, uz de fals şi complicitate la uz de fals.      


Şi-a băgat iubitul la înaintare

Angajata Băncii Carpatica din Craiova l-a împuternicit pe iubitul ei ca şi persoană responsabilă, iar astfel acesta a retras aproape toţi banii. Bărbatul a retras din contul Cleopatrei Dinescu suma de 175.000 lei, iar pe data de  1 septembrie 2010, Furnea a scos şi restul banilor, lăsând în cont doar 1.000 de lei.

Nepoata bătrânei are mici speranţte că va mai  recupera banii bătrânei „Mi-au spus că mai este doar suma de 1000 lei. Nu mi-a venit să cred când am auzit. I-am auzit vorbind în şoaptă despre funcţionara care a luat banii. Acum domnişoară nu mai am încredere decât în justiţie.Nu este posibil aşa ceva. Mătuşa mea a muncit o viaţă întreagă să aibă şi ea ceva la bătrâneţe.Este bolnavă, iar dacă moare mâine nu am cu ce să o îngrop “, a spus Elena Geantă, nepoata bătrânei înşelate.

Primul termen în proces a avut loc pe data de 11 ianuarie la Tribunalul Dolj, însă angajata de la bancă şi iubitul ei au cerut un nou termen în proces pentru a-şi angaja avocat. Mirela Lungu şi Adrian Furnea vor trebui să povestească pe data de opt februarie cum au furat banii din contul bătrânei bolnave de  Alzheimer.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite