Angajata de la puşcărie care se lăuda care are relaţii sus puse a fost trimisă în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajata de la PMT  a fost trimsă în judecată pentru trafic de influenţă: Foto Arhivă
Angajata de la PMT a fost trimsă în judecată pentru trafic de influenţă: Foto Arhivă

Angela Mariana Creţu, agent şef în cadrul Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Angajata de la puşcărie a primit de la un tânăr suma de 3400 de euro pentru a-i „aranja“ un examen.  

Victor Pena a mers la Direcţia Generală Anticorupţie imediat după ce şi-a dat seama că a fost înşelat. Bărbatul a povestit că femeia i-a spus că poate interveni pe lângă persoane cu funcţii de conducere în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor în vederea angajării în sistem a fiului său, Mihai Pena. În anul 2009, fiul denunţătorului a susţinut examenul de admitere la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, dar surpriză nu l-a promovat.

Victor Pena i-a cerut angajatei din cadrul Penitenciarului de Minori şi Tineri din Craiova, banii înapoi, însă aceasta a declarat că cei 3400 de euro nu se mai află în posesia ei, iar persoana la care au ajuns este plecată din Bucureşti.

Angela Mariana Creţu nu i-a mai răspuns denunţătorului la telefon, însă i-a scris un SMS cu textul: „ai dreptate, mie mi-ai dat bani, dar cum mi i-ai dat aşa i-am dat mai departe“

Agentul şef în cadrul Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova, lucrează în continuare în cadrul instituţiei, însă este pusă la dispoziţie. Dosarul în care Angela Mariana Creţu este acuzată de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă a fost deja înaintat la Tribunalul Dolj, iar primul termen în proces a fost stabilit pe data de cinci martie.  

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite