Craiova: Conducerea “Spiru Haret” cere public Ecaterinei Andronescu să respecte legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Conducerea “Spiru Haret” cere public Ecaterinei Andronescu să respecte legea
Craiova: Conducerea “Spiru Haret” cere public Ecaterinei Andronescu să respecte legea

Reprezentanţii Universităţii “Spiru Haret” care a câştigat astăzi procesul cu Ministerul Educaţiei cer public ministrului Ecaterina Andronescu să permită organizarea examenelor la ID.

“Era firesc să se întâmple aşa! Universitatea a respectat întotdeauna legea şi s-a dovedit şi acum că o respectă. Lucru pe care îl cerem public Ministerului Educaţiei  şi funcţionarilor din minister. Să respecte legea!” a afirmat prof. univ. dr. Gheorghe Bică, şeful filialei craiovene a Universităţii “Spiru Haret” şi consilierul rectorului Aurelian Bondrea.


Curtea de Apel Bucureşti a admis în urmă cu câteva minute că instituţia de învăţământ are dreptul să organizeze examene de admitere pentru anul universitar 2009-2010, la formele de învăţământ la distanţă, dar numai la specializările acreditate sau autorizate să funcţioneze.

Curtea de Apel Bucureşti a decis să admită în parte cererea Universităţii "Spiru Haret" de suspendare a două articole din Hotărârea de Guvern 749 care nu îi permite acesteia să organizeze admitere. Hotărârea nu este definitivă.

Recursul poate fi introdus în cinci zile

Instanţa a obligat Guvernul la plata 7.500 de lei cheltuieli de judecată. Excepţiile au fost respinse. Hotărârea de Guvern prin care se aprobă lista instituţiilor de învăţământ superior acreditate sau autorizate de către Ministerul Educaţiei se dă anual.

HG nr. 749/2009  conţine o prevedere suplimentară, potrivit căreia universităţile neincluse pe listă nu mai pot organiza examenul de admitere. Altfel spus, universităţii Spiru Haret i s-a interzis, prin act normativ, să organizeze admiterea pentru anul universitar 2009/2010.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite