Ambasadorul Marii Britanii, la Craiova: „Dezavantajul României în atragerea investitorilor este absorbţia fondurilor europene“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii în România
Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii în România

Martin Harris s-a întâlnit cu autorităţile şi investitorii englezi. Diplomatul a susţinut o conferinţă de presă în care a vorbit despre posibilităţile de investiţii ale Marii Britanii în regiunea Oltenia.

Agenda ambasadorului Martin Harris a început de dimineaţă cu o vizită la societatea Cummins Generator Technologies Romania SA, cu sediul în incinta Electroputere Craiova. După o întâlnire de o oră cu reprezentanţii societăţii producătoare de generatoare electrice, cu sediul principal în Anglia, ambasadorul a răspuns întrebărilor adresate de jurnalişti, flancat de cei doi viceprimari ai Băniei: Mărinică Dincă şi Teodor Sas.

image

Demnitarul a vorbit despre resursele umane din regiune, apreciind  faptul că avantajul Olteniei îl constituie experinţa angajaţilor.  „Oamenii au spus că este o resursă ieftină, dar nu ăsta e avantajul important. Există o resursă umană cu o experinţă valabilă pentru investitori străini. În ceea ce priveşte un dezavantaj al investitorilor este absorbţia fondurilor europene. Ştiu că firmele britanice abia aşteaptă o rezolvare pentru această problemă“, a completat demnitarul.

image

„Aveţi nevoie de justiţie eficientă“

Martin Harris consideră un avantaj pentru România eficentizarea sistemului de justiţie şi al licitaţiilor. „Trebuie să aibă un climat potrivit pentru investitorii străini. După părerea mea trebuie să aibă un sistem de justiţie mai eficient, trebuie să aibă un sistem de liciaţie mai eficient“, a mai spus ambasadorul. În ceea ce priveşte lupta anti-corupţie, Martin Harris apreciază că România a înregistrat progrese în ultimul an.

image

Programul de astăzi al ambasadorului a continuat cu două întâlniri cu edilii Băniei, respectiv prefectul de Dolj, Eugen Georgescu. Martin Harris a fost numit ambasador al Marii Britanii în iulie, anul acesta, lucrând în Ministerul de Externe de la Londra din 1991. Ambasadorul a vizitat prima oară România imediat după căderea comunismului, în 1990, pe vremea când era student.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite