Craiova: Ambasadorul Marii Britanii a intrat în horă cu oltenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Ambasadorul Marii Britanii a intrat în horă cu oltenii
Craiova: Ambasadorul Marii Britanii a intrat în horă cu oltenii

Ambasadorul Robin Barnett a jucat alături de dansatorii Ansamblului „Maria Tănase”, în timp ce primarul Antonie Solomon oferea un recital de muzică populară pe scena amenajată în cartierul Craioviţa.

Micii sfârâiau pe grătare înainte ca iubitorii muzicii populare să fi încins petrecerea pe esplanada din faţa Poştei din cartierul Craioviţa. Mirosurile bunătăţilor pregătite de comercianţii care au venit cu zecile în Craioviţa i-au îmbiat pe craioveni şi ,de la cei mai mici până la cei mari, s-au adunat în faţa scenei pentru a asculta cele mai mari voci ale muzicii populare.

Atmosfera a fost încinsă de „Lăutarii din Chişinău” conduşi de maestrul Nicolae Botgros şi de trupa de dansatori ai Ansamblului „Maria Tănase”. Regalul de muzică tradiţională a început în jurul orei 18 cu recitalul oltencei Izabela Tomiţă. Au urcat apoi, pe rând, pe scenă Ciprian Pop, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitănescu, Mariana Deac, Dumitru Zamfira care le-au mulţumit craiovenilor pentru ospitalitate şi le-au urat „La mulţi ani!” de Zilele Municipiului.

image
image

Ambasadorul Barnett, fan al muzicii populare româneşti

Punctul culminant al petrecerii, aşteptat de craioveni cu sufletul la gură,a fost recitalul Mariei Ciobanu, „Ciocârlia” muzicii populare româneşti. Versurile interpretei au mers la inima miilor de oameni care au cântat alături de cântăreaţa lor preferată. De altfel, primarul Antonie Solomon a ţinut să urce pe scenă şi să îi ofere Mariei Ciobanu un buchet de flori. Momentul a coincis cu venirea în mijlocul publicului din Craioviţa a ambasadorului Marii Britanii, Robin Barnett. Invitat pe scenă de Solomon, Barnett a primit din partea primarului o diplomă de excelenţă drept răsplată pentru promovarea pe care o face Craiovei peste hotare şi pentru medierea relaţiilor economice între oraş şi regiunea Wakefield. Cum i-a obişnuit pe craioveni, Solomon a avut aseară micul său recital de muzică populară, fiind aplaudat la scenă deschisă de craioveni. Nu a lipsit mult şi ambasadorul s-a prins în horă alături de dansatorii Ansamblului „Maria Tănase” , declarându-se un fan al genului, chiar în timp ce edilul-şef cânta cu foc.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite