Craiova: Fostul poliţist din Amărăşti regretă că nu l-a prins pe Carlos „Şacalul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temutul terorist a stat două zile în comuna Amărăştii de Jos fără ca poliţiştii să îl recunoască
Temutul terorist a stat două zile în comuna Amărăştii de Jos fără ca poliţiştii să îl recunoască

Doi ofiţeri de la Serviciul Român de Informaţii au venit în comună după doi ani. Ofiţerii SRI au stat de vorbă cu profesoara de franceză, care avea mai multe fotografii cu „Şacalul“.

La doi ani după ce au trecut grupurile de străini prin Amărăşti, la postul de poliţie s-au prezentat doi ofiţeri care s-au recomandat ca aparţinând Serviciului Român de Informaţii. Poliţiştii amărăşteni fuseseră informaţi în prealabil de către superiorii lor de această vizită.

Fostul poliţist în Amărăşti, din acea perioadă, Marian Pătru, şi-a amintit că „au venit la fix“, întrebând exact de persoanele care se întâlniseră ori vorbiseră cu unul dintre cei doi. „Prima dată, cum au venit s-au prezentat şi m-au întrebat cine e Mari. Le-am spus că este profesoara de franceză şi m-au rugat să-i însoţesc până la ea acasă. Ea avea mai multe poze pe care ei le-au luat împreună cu scrisoarea în care i se anunţa moartea lui Carlos. I-au luat declaraţii. Am venit împreună la sediul poliţiei, dar eu nu am participat la discuţiile dintre ofiţeri şi profesoară“, îşi aminteşte Marian Pătru.

Acestuia îi pare rău că nu i-a recunoscut pe străini. „Au stat o zi în comună şi au vorbit cu mai mulţi oameni, dar le-au pus numai întrebări, fără să-i mai cheme la postul de poliţie sau să-i percheziţioneze. Atunci când au plecat mi-au spus că dacă îi prindeam ne făceau colonei. Exact aşa s-a exprimat unul dintre ei: Dacă îi prindeaţi pe ăştia doi, eraţi colonei acum! Şi-acum mi-e necaz când mă gândesc că nu am ştiut“, a mărturisit Marian Pătru.

Privind fotografiile pe care i le-am arătat, Pătru a răbufnit. „Păi cu ăstea două au venit şi cei de la SRI. Dar erau fotografii, nu scoase la imprimantă. Domne, chiar pe ăsta îl căutau. Ia uite! Aşa ceva e fenomenal! E fantastic! Cum de n-am ştiut atunci?!“, a spus poliţistul cu gust amar.

AFLĂ TOT DESPRE AVENTURILE LUI CARLOS „SACALUL“ ÎN ROMANIA:

EXCLUSIV/Urmele „Şacalului” prin România/ Teroristul Carlos a dormit la o familie din Dolj

Craiova:EXCLUSIV/ Ofiţerii SRI, pe urmele lui Carlos Şacalul la Amărăştii de Jos

Craiova: EXCLUSIV/ Carlos Şacalul a ajuns la Amărăşti cu Crucea Roşie

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite