Craiova: Continuă operaţiunile de depoluare pe Amaradia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrătorii Direcţiei Apelor Jiu au acţionat şi astăzi pentru a opri propagarea undei de poluare de pe râul Amaradia în Jiu.

În cursul dimineţii s-au continuat lucrările de intervenţie pentru combaterea efectelor poluării accidentale produsă pe râul Amaradia în zona Dudoviceşti, jud.Dolj.La locul producerii poluării accidentale lucrează o echipă de depoluare a S.C.Petrom, care a executat în malul stâng afectat al râului, gropi de cca 0,5m adâncime, din care extrag ţiţeiul infiltrat de la căminul ventilului. Tot aici, în albia râului s-a montat un baraj absorbant şi s-a împrăştiat spillsorb. În aval 20 m de punctul de apariţie în mal al irizaţiilor de produse petroliere, s-a montat un alt baraj absorbant şi s-a împrăştiat spillsorb. În zona de confluenţă a râului Amaradia cu râul Jiu au fost înlocuite barajele absorbante îmbibate cu produse petroliere cu altele noi şi s-a împrăştiat spilsorb. Pe râul Jiu în aval de confluenţă, lângă malul stâng, apar pete izolate cenuşii, cu aspect gras, de produse petroliere.


 S-a stabilit de către specialiştii D.A.Jiu şi conducerea Grupului de zăcăminte Brădeşti aducerea imediată a unui excavator cu braţ lung şi a unei autobasculante pentru decopertarea zonei de teren îmbibat cu ţiţei şi a vegetaţiei de pe mal şi din albie afectate. Periodic, lucrătorii Direcţiei vor schimba barajele absorbante şi vorîmprăştia spillsorb pe suprafaţa apei.

  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite