Alpinistul ucis de ţurţur, pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Veleanu, în expediţia de pe vârful Aconcagua
Dragoş Veleanu, în expediţia de pe vârful Aconcagua

Dragoş Veleanu, alpinistul în vârstă de 43 de ani care a murit duminică după ce a fost lovit de un ţurţur pe Trasfăgărăşan, a fost înmormântat ieri în satul natal Cornu, din comuna doljeană Orodel. Sute de oameni - prieteni, rude, dar şi camarazi de expediţii - l-au condus pe ultimul drum pe cel căruia apropiaţii îi spuneau Telex.

Trupul neînsufleţit al alpinistului a fost depus în locuinţa din Craiova până ieri-dimineaţă, la ora 9.00, când cortegiul funerar a pornit spre Cornu. Pentru a-i aduce un ultim omagiu temerarului explorator craiovean, camarazii săi au purtat la înmormântare echipament de alpinism, tricouri inscripţionate cu chipul lui Dragoş Veleanu, iar în piept au avut prinsă fotografia îndoliată a prietenului lor.

Dragoş Veleanu, care a luat parte la numeroase expediţii periculoase, a murit duminică, într-un accident petrecut în Munţii Făgăraş. Craioveanul a încercat să doboare un ţurţur uriaş format pe o copertină betonată de pe Transfăgărăşan, pentru a-i proteja pe cei patru alpinişti care îl urmau. Blocul de gheaţă s-a prăbuşit însă peste el şi l-a strivit. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite