Craiova: Alexandru Dascălu este un primar care îşi distrează electoratul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Alexandru Dascălu este un primar care îşi distrează electoratul
Craiova: Alexandru Dascălu este un primar care îşi distrează electoratul

Elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic Tudor Arghezi, Alexandru este primarul Consiliului Local al Copiilor din Bănie şi speră să înfiinţeze în oraş o pistă de carting.

La 14 ani, Alexandru vorbeşte despre drepturile copiilor şi discută despre legi ca un bărbat trecut prin viaţă. Preocupările copilului sunt, de un an de zile, atragerea de fonduri pentru Consiliul Local al Copiilor, al cărui primar este din mai 2008. „Când m-am înscris pe listele de vot, alţi trei candidaţi se luptau să ocupe acest loc. Din 500 de alegători, peste trei sferturi au vrut ca eu să fiu primar. M-am supus voinţei majorităţii. Nu ştiam ce mă aşteaptă“, ne vorbeşte băiatul despre momentul când a gustat din gloria unei funcţii de conducere, încă din clasa a şaptea.


Pregătit de experţi în management


Înainte de a urca pe fotoliul de la consiliu, Alexandru a urmat mai multe cursuri de pregătire în management de proiecte, unde experţi în relaţii publice i-au ţinut lecţii de specialitate. „Am învăţat cum trebuie să atragem voluntari, să determinăm profesorii să se implice, să căutăm sponsorizări“, ne-a mărturisit edilul-elev. După două luni în care a fost simplu consilier, Alexandru şi-a intrat serios în rolul de primar. „Avusesem o platformă electorală încărcată, însă mi-am dat seama că acţiunile trebuie realizate în funcţie de priorităţi“, ne explică Alexandru. Dacă la început visa că o să facă în Craiova o pistă de carting, între timp s-a mulţumit cu proiecte de ecologizare. Printre cele mai importante realizări cu care elevul se poate lăuda sunt mai multe campanii de informare despre consumul de droguri şi tutun în şcoli, dar şi despre violenţa în familie. „Nu renunţ la ideea de a pune în practică o pistă specială pentru tinerele talente, dar trebuie să ne organizăm foarte bine şi să ierarhizăm cu atenţie activităţile“, este de părere micul primar.

Aflaţi din Adevărul de Seară ded uminică, din Craiova, care sunt metodele prin care primarul copiilor îşi determină electoratul să îl voteze.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite