VIDEO Cristina Tomescu este Cleopatra Stratan a Olteniei. Află povestea unei fete care a ajuns artistă la doar trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Tomescu a câştigat numeroase premii la concursuri de muzică uşoară.
Cristina Tomescu a câştigat numeroase premii la concursuri de muzică uşoară.

Eleva a participat la numeroase spectacole, a ajuns în semifinala preselecţiei de la Cerbul de Aur Junior şi la Mamaia Copiilor.

Cristina cântă de la vârsta de doi ani. O minune, cred părinţii. „Am înregistrat pe telefon prima melodie, «Mişcă vântul frunzele», ca să îmi amintesc de momentul când ea a dus la capăt un cântec. Am rămas uimiţi când am auzit-o“, spune Daniela Tomescu, mama Cristinei.

Debutul, pe scena Teatrului Liric "Elena Teodorini"

Aceasta spune că vocea fiicei sale se auzea întruna prin casă, la câţiva anişori, astfel că au hotărât să o prezinte unui profesor de muzică. Cristina a intrat repede în vizorul specialiştilor, care au îndrumat-o să se pregătească serios în acest domeniu. La doar trei ani, fetiţa a urcat pe scena Teatrului Liric Elena Teodorini, alături de Trupa de Balet de Copii.  A fost un moment plin de emoţie, spune copila. „Nu eram în toate apele, dar am prins repede curaj“, mărturiseşte Cristina. Din acel moment, au urmat invitaţiile la spectacole, atât ca interpretă, cât şi ca dansatoare. „Este pasionată şi de dansul modern“, adaugă Daniela, profesoară la o şcoală pentru elevi cu probleme speciale.


Premiul I la Micul Artist


Cristina a susţinut numeroase spectacole la Biblioteca Judeţeană, la Casa Studenţilor, Jandarmerie, Prefectură, Parcul Tineretului. Nu a lipsit de la emisiuni la posturile de televiziune locale. Printre concursurile pe care le-a adunat în palmares se numără Mamaia Copiilor, unde a ajuns până la preselecţia zonală, Cerbul de Aur Junior şi Micul Artist, la care a obţinut Premiul I la categoria ei de vârstă. De anul trecut, frecventează cursurile de muzică, de la Palatul Copiilor. „Domnul profesor, când m-a ascultat prima dată, mi-a zis «O să fac din tine o vedetă!». După câteva pregătiri, când a văzut ce premii am luat, mi-a spus că este mândru de mine“, îşi aminteşte mica artistă.

profil:
NĂSCUTĂ:

1 septembrie 2003, Craiova.
STUDII:
Elevă în clasa I la Liceul de Artă Marin Sorescu din Craiova.
IDEALURI:
Îşi doreşte să devină o cunoscută interpretă de muzică uşoară şi o dansatoare de renume.

Care sunt cântăreţii tăi preferaţi?
Madonna şi Michael Jackson, iar de la noi, Paula Seling e cea mai bună.
Te pregăteşti intens, înainte de un spectacol?
Când am fost la Mamaia Copiilor, am făcut repetiţii cu trei luni înainte.  Ceilalţi colegi de scenă îmi spuneau că se pregăteau mai mult timp, dar la mine a fost mai din grabă. Dar a fost bine, oamenii din sală m-au aplaudat îndelung.
Ţi-ai propus să cânţi doar vocal?
Nu, cânt şi la pian. La şcoală sunt înscrisă la Secţia Pian. Un artist trebuie să ştie de toate, să mânuiască şi instrumentele, ca să fie totul bine.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite