Craiova: Află cât de periculoase sunt radiaţiile emise de telefonul tău mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ICMET inaugurează mâine la Craiova primul laborator de măsurare a radiaţiilor emise de telefonul mobil din România.

Potrivit unei informări remise de ICMET, laboratorul va determina SAR (Rata Specifică de Absorbţie a radiaţiilor electromagnetice produse de un telefon mobil, exprimată în W/kg. corp uman, reprezintă o mărime caracteristică fiecărui telefon mobil, care determină nocivitatea utilizării acestuia în viaţa curentă) la terminalele folosite în telefonia mobilă. La sediul ICMET din Craiova va avea loc mâine un atelier în care va fi prezentat laboratorul cu scopul informării si conştientizării populaţiei asupra  importanţei acestui laborator în cadrul politicii de mediu a României. Cu acest prilej vor fi prezentate comunicări ştiinţifice şi se vor face demonstraţii practice privind determinarea SAR.


Laboratorul a fost realizat în perioada 2007-2009, parte a proiectului SAREMF, finanţat de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică în cadrul programului CAPACITATI. Deschiderea sa va permite:

- evaluarea şi validarea conformităţii cu standardele europene şi internaţionale în vigoare a produselor comercializate, inclusiv cele second-hand, acţiune cunoscută şi sub denumirea de „supravegherea pieţei”;
- efectuarea de studii şi teste comparative la nivel internaţional (inclusiv participarea la scheme de intercomparare);
- crearea condiţiilor de participare a comunităţii ştiinţifice româneşti la dezvoltarea sistemelor moderne de comunicaţie cu poluare electromagnetică redusă în cadrul unor proiecte europene.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite