Afaceristul din Top Forbes care a înşelat statul cu 20 de milioane de euro, rămâne în arest. Constantin Bădescu a declarat în faţa instanţei că este nevinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Constantin Bădescu, din Drobeta Turnu Severin, acuzat de înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală, rămâne în continuare în arest. Magistraţii Curţii de Apel din Craiova i-au respins ieri cererea de eliberare sub control judiciar.

Afaceristul din Drobeta Turnu Severin împreună cu mai multe persoane au adus un  prejudiciu statului de aproximativ 12 milioane de euro. În momentul în care a aflat că este căutat de oamenii legii Constantin Bădescu a fugit, însă imediat a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. Bădescu s-a predate pe data de 3 noiembrie la poliţie. 

Constantin Bădescu se află pe locul 382 în „România Top Forbes“. Omul de afaceri  a făcut  diverse operaţiuni cu facturi fictive pentru a diminua profitul firmelor pe care le administra, iar prejudiciul adus statului se ridică la aproximativ 12 milioane de euro. Bădescu a înşelat statul cu ajutorul mai multor firme din Satu Mare sau Strehaia, administrate de ceilalţi inculpaţi din dosar.

La sediul DIICOT din Mehedinţi au fost aduse la audieri pe data de 3 noiembrie 15 persoane, însă doar 4 au primit mandate de arestare, iar printre acestea fiind şi omul de afaceri Constantin Bădescu.

Afaceristul a cerut Curţii de Apel din Craiova să fie cercetat în stare de libertate. Bărbatul susţine că este nevinovat, iar toate acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate. Magistraţii i-au respins cererea şi au decis să îi menţină în continuare starea de arest.

Constantin Bădescu a avut contracte genroase şi cu statul. În 2011, compania a câştigat cel puţin şapte licitaţii publice cu diverse primării din Mehedinţi şi Dolj, cu Regia Autonomã pentu Activităţi Nucleare, dar şi cu RAR.

Multe dintre licitaţiile privind reabilitarea drumurilor din Mehedinţi au fost câştigate de firmele deţinute de Bădescu, având contracte inclusiv cu Primãria Drobeta Turnu Severin.

Unul dintre contracte, care vizeazã reabilitarea strãzilor din oraş, are finanţare europeanã de aproximativ 20 de milioane de euro.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite