Chinezii ar vrea să concesioneze Aeroportul Internaţional Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat astăzi că aeroportul ar putea fi concesionat pentru menţinerea investiţiilor.

Lucrările de modernizare la Aeroportul Internaţional Craiova înaintează cu paşi repezi, fiind făcute după normele Schengen ce vizează, în primul rând, protecţia antiteroristă. Pe lângă cele 150 de miliarde de lei vechi aflaţi deja în investiţie, în prima şedinţă de săptămâna viitoare a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj se va vota o rectificare de buget pentru suplimentarea cu încă 12 miliarde de lei vechi pentru dotări, a anunţat astăzi preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

image

Încă 250 de miliarde de lei vechi se vor adăuga în viitor pentru întreaga modernizare a aeroportului, întrucât normele Schengen prevăd dotări de ultimă generaţie, conform declaraţiilor reprezentanţilor aeroportului.


Pavilion de plecări,  gata de la 1 august

„Printre principalele echipamente care vor fi achiziţionate din tranşa de 12 miliarde de lei vechi se numără o autospecială de vidanjare a aeronavelor, patru containere (spaţii speciale pentru azilanţi şi persoane reţinute), două benzi rulante pentru bagajele pasagerilor, un port lift pentru îmbarcare-debarcare a persoanelor cu deficienţe locomotorii şi multe altele“, a declarat Adrian Predescu, director tehnic al Aeroportului.

image

De asemenea, vor începe lucrările la baza SMURD, care va deservi întreaga regiune de la Timişoara la Piteşti. „Interiorul este aproape gata şi aşteaptă suplimentarea de buget pentru dotările tehnice şi se va trece apoi la lucrările de exterior”, a mai spus Predescu. Pavilionul de plecări va funcţiona provizoriu cel mai probabil de la 1 august.

Aeroportul Craiova, curtat de chinezi

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a mai anunţat azi în premieră că aeroportul ar putea fi concesionat pe 49 de ani. „Suntem deschişi ca în viitor aeroportul să poată fi concesionat pentru a putea fi menţinute investiţiile actuale. Cei care doresc să investească în continuare o pot face. Am primit chiar o scrisoare de intenţie din partea unei companii din Shanghai. Aeroportul este una din investiţiile majore ale CJ, care va deservi nu numai populaţia Doljului”, a declarat Ion Prioteasa.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite