Craiova: Adriana Ştefan vrea să înveţe să lupte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Adriana Ştefan vrea să înveţe să lupte
Craiova: Adriana Ştefan vrea să înveţe să lupte

Are 18 ani şi se consideră matură. Principalul ei scop este să înfiinţeze propriul club de arte marţiale şi să înveţe fetele tot ceea ce a acumulat ea.

Practică artele marţiale de la 8 ani şi se arată fascinată de acest sport. „Când am intrat prima dată în sală eram captivată de felul în care se mişcau sportivii avansaţi. Trebuie să recunosc că urmăream des filme cu Bruce Lee“, povesteşte Adriana cum a fost începutul în artele marţiale. A avut norocul ca tatăl ei să practice acest sport şi i-a devenit antrenor. „Paşii mei în artele marţiale au fost îndrumaţi de tatăl meu, Silviu Obeanu. El m-a ajutat să descopăr tainele luptelor full-contact. Treptat totul a devenit o pasiune. Nu mă văd făcând altceva“, spune Adriana Ştefan.


S-a accidentat înaintea Campionatului Mondial


Cea mai mare performanţă a sportivei a fost locul 4 la Campionatul Mondial din 2008, care a avut loc în Indonezia. Totuşi, participarea la acest turneu final a reprezentat şi un moment trist pentru ea. „Mă pregăteam pentru Campionatul Mondial din Indonezia... Am visat de mulţi ani să ajung acolo. Am făcut eforturi supraomeneşti să mă pregătesc, făceam patru antrenamente pe zi. În finalul ultimei şedinţe de pregătire mi-am luxat piciorul şi exista riscul să nu mai pot participa în Indonezia. Am fost foarte dezamăgită, nu mă aşteptam la aşa ceva. Până la urmă m-am mobilizat şi am reuşit să termin pe locul 4, deşi adversarele au observat că am o problemă şi mă loveau exact în acel loc. Dacă eram aptă complet cred că puteam câştiga competiţia“, mărturiseşte Adriana.


14 titluri naţionale


În afară de această performanţă, Adriana Ştefan se poate mândri cu cele 14 titluri naţionale. Are un obiectiv îndrăzneţ: să deţină propriul club de arte marţiale destinat în special fetelor. „Vreau să le arăt fetelor că pot fi printre cele mai bune. Mi-aş dori să am o sală proprie de arte marţiale, unde să promovez mult fetele. Foarte puţine persoane ale sexului slab au curajul să înveţe să se lupte, le este teamă de contactul fizic“, explică Adriana.

Aflaţi din Adevărul de Seară de marţi, din Craiova, prin ce peripeţii a mai trecut Adriana Ştefan.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite