Adrian Mititelu: „Piţurcă vrea să-mi fure munca“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Mititelu luptă pe toate fronturile pentru a-şi păstra echipa. Spune că va apela chiar şi la Preşedinţie sau Parlament. Cearta dintre Piţurcă şi Mititelu are ecou şi-n rândul galeriei oltene. Fanii Ştiinţei l-au acuzat pe Mititelu de un management falimentar şi l-au făcut impostor.

Scandalul care mocneşte de o săptămână în Bănie este departe de a se fi încheiat. Găman şi Bărboianu şi-au depus memorii la Liga Profesionistă de Fotbal pentru a deveni liberi de contract, Dina şi Wobay au luat calea Azerbaidjanului, în schimbul a 700.000 de euro, atraşi de oferta lui Rednic de la Khazar Lankaran, iar suporterii sunt gata de revoltă. Fanii, care sunt de partea lui Victor Piţurcă, nu-l mai agreează deloc pe Mititelu. „Să facem front comun împotriva impostorului care a pus mână pe destinele clubului nostru. Să eliberăm Universitatea Craiova de sub tiranie! A transformat acest club într-o creatură hidoasă, după chipul şi asemănarea sa, şi a reuşit să distrugă aproape toate simbolurile acestei echipe. E un Zambon al Olteniei. Trebuie să eliberăm Ştiinţa din mâinile sale slinoase! Să-l gonim din oraş!", se arată într-un comunicat postat de suporterii olteni.

Actele depuse la LPF de Găman şi de Bărboianu l-au înfuriat la culme pe Mititelu. „Sunt nişte falsuri. Dacă fac eu plângere, nimeni nu-i mai salvează pe cei doi. Au termen limită până luni să-şi retragă actele", a spus patronul Universităţii. Mai mult, Mititelu a punctat că-şi va căuta dreptatea peste tot: „Am cheltuit mulţi bani, dar am ales un proiect greşit. Nu pot sta cu mâinile în sân. Va fi un scandal uriaş. Voi merge la Preşedinţie, în Parlament, peste tot. Nu accept ca Piţurcă să-mi fure munca de cinci ani".

„Au comis o ticăloşenie"

Disperat că ar putea să-i piardă pe Găman şi pe Bărboianu, Mititelu a postat un comunicat oficial pe site-ul clubului, prin care încearcă să-i facă să se răzgândească. „ FC Universitatea Craiova reaminteşte jucătorilor, cât şi părinţilor, că a investit foarte multă încredere şi speranţă în ei, oferindu-le şansa să se dezvolte profesional în tricoul sfânt al Universităţii Craiova. Totodată vrem ca opinia publică să afle că FC Universitatea a stăruit de-a lungul timpului ca cei doi jucători să beneficieze de încredere pentru a creşte, să fie pregătiţi şi alimentaţi corespunzător, dar să fie şi folosiţi în cât mai multe meciuri pentru a se dezvolta din punct de vedere profesional", se arată în comunicat.

Tot acolo mai scrie: „de-a lungul anilor, Universitatea Craiova a avut un rol imens în formarea lor profesională. Din păcate, în momentul în care clubul trebuie să culeagă roadele, aceştia au comis o ticăloşenie şi au intrat într-un război care nu le aparţine. Facem un apel către părinţii şi cunoscuţii acestora să-i facă pe cei doi să conştientizeze gravitatea gestului şi să-i convingă să revină la clubul care i-a crescut. Dincolo de toate chestiunile juridice şi regulamentare, există un Dumnezeu, iar părinţii celor doi, suntem convinşi, cred foarte mult în El".

Cornel Dinu: „Mititelu, un conglomerat de carne dubioasă"

După o lungă tăcere, Cornel Dinu a ieşit din „bârlog" şi a comentat în stilu-i personal  ultimele noutăţi din Liga I: „Gigi nu e în niciun caz specialist în fotbal. Lui îi accept meseria de bază, cea de oier, care este nobilă şi ancestrală pentru neam. Mititelu este un conglomerat de carne dubioasă care nu sfârâie decât pe grătar, iar Piţi reprezintă doar o fisă pe tabla de remi sau la masa de joc".

Război şi-n presa locală din Bănie



Scandalul dintre Victor Piţurcă şi Adrian Mititelu a fost relatat şi-n presa din Oltenia. Cele mai importante publicaţii care apar acolo, „Ediţie Specială", ziar patronat chiar de finanţatorul Universităţii Craiova, şi „Gazeta de Sud", de care se ocupă acum Bobby Păunescu, băiatul lui George-Constantin Păunescu, au relatat diferit acest subiect. Războiul de la distanţă a pornit din momentul în care fostul manager-general al „Ştiinţei" a fost suspendat din funcţie, la 12 ianuarie 2011.

13.01.2011
Ediţie Specială a dedicat principalul subiect al zilei lui Piţurcă: „Suspendat" (titlul a fost pus deasupra fotografiei antrenorului peste care a fost inserat semnul de „interzis").
Gazeta de Sud a deschis ziarul cu acelaşi subiect: „Piţurcă pleacă de la Craiova".
14.01.2011
Ediţie Specială a dedicat ultima pagină unui material „Craiova cere audit", în care a fost publicat un comunicat oficial al clubului din Bănie.
Gazeta de Sud: „Fiscul i-a sechestrat lui Mititelu acţiunile de la Universitatea" şi „Piţi îi cere explicaţii lui Mititelu" au fost subiectele zilei pe sport.
15.01.2011
Ediţie Specială a dedicat, iar, prima pagină, Universităţii. Sub titlul „O nouă faţă" şi peste emblema clubului, au fost inserate trei fotografii cu Nicolo Napoli, Aurică Ţicleanu şi cu Laurenţiu Reghecampf, noua conducere a „juveţilor".
Gazeta de Sud a mizat însă tot pe scandalul dintre Piţurcă şi Mititelu. „Război total" a fost materialul care a deschis ziarul. „Obişnuit cu şmecheriile juridice, Mititelu ar putea să-l concedieze pe Piţurcă pe motive disciplinare".
17.01.2011
Ediţie Specială: „Napoli III" a fost un material dedicat antrenorului italian. Iar într-o casetă intitulată „Cerne sita" a apărut informaţia potrivit căreia Răzvan Stanca, Dorel Stoica şi Alexandru Piţurcă au fost puşi pe liber.
Gazeta de Sud i-a ironizat pe oltenii, care au plecat în cantonament: „Ştiinţa mănâncă din traistă la Govora".
18.01.2011
Ediţie Specială: „O săptămână de muncă" (Universitatea a început primul cantonament al iernii cu noua conducere).
Gazeta de Sud: „«Ştiinţa», sedinţă în miez de noapte cu patronul"
Victor Piţurcă: „Nu-l voi ierta pe Mititelu".
19.01.2011
Ediţie Specială: „Lopez, 3 ani la Ştiinţa".
Gazeta de Sud a prezentat în exclusivitate fuga din cantonament a lui Găman şi  a lui Bărboianu: „Doi jucători ai Universităţii Craiova au fugit din cantonamentul de la Govora".
20.01.2011
Ediţie Specială a tratat a doua zi subiectul legat de „fugari". „Piţurcă şi-a dat arama pe faţă" a fost subiectul de pe prima pagină, continuat pe ultima (pag. 16). „Naivitatea costă", Piţurcă fiind bănuit că este implicat în acest nou scandal.Gazeta de Sud a păstrat însă un ton decent: „Cine a furat jucătorii Craiovei? Găman şi Bărboianu, prinşi la mijloc în războiul dezlegărilor în alb".

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite