Adio lubeniţe de Dăbuleni anul acesta. Recolta ţăranilor a fost compromisă în proporţie de 50% din cauza vremii nefavorabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii din Dăbuleni e tem că anul acesta nu vor reuşi să recupereze nici măcar investiţia făcută
Oamenii din Dăbuleni e tem că anul acesta nu vor reuşi să recupereze nici măcar investiţia făcută

Oamenii se plâng că anul acesta nu vor reuşi să scoată nici măcar investiţia. Din cauza vremii nefavorabile, lubeniţele de Dăbuleni s-au pălit, iar prima seria a fost deja compromisă.

Ţăranii din Dăbuleni sunt disperaţi, munca lor de o viaţă s-a dus pe apa sâmbetei. Lubeniţele s-au ofilit din cauza vremii, iar acum  se gândesc serios ce vor face la anul „Mai întâi a plouat foarte mult, iar după aceea a fost secetă. Majoritatea lubeniţelor s-au ofilit. Nu ştiu ce vom face, avem credite la bancă pe care trebuie să le plătim. Am făcut acest împrumut tocmai pentru a avea o recoltă bună anul acesta, dar din păcate nu a fost aşa. Nu se mai merită să cultivi pepeni domnişoară“, a spus un localnic din Dăbuleni.

CLICK aici pentru GALERIE FOTO

pep 2


Oamenii din Dăbuleni, mai spun că pieţele şi marile magazine au fost invadate de pepeni de import, iar pentru cei olteneşti nu mai e loc pe tarabe „Noi vindem marfa la samsari. În pieţe nu avem loc. Nu este normal aşa ceva, dar avem noi un cuvânt de spus ?Eu vând kilogramul de pepene cu 1 lei, însă pe piaţă lubeniţele ajung chiar şi la 3 lei. Cum anul acesta producţia este foarte slabă, nu avem ce să facem“, a spus Ioan Mocanu.

Lubeniţa de Dăbuleni este marcă înregistrată la OSIM. Ţăranii au mai declarat că acest lucru nu i-a ajutat absolute deloc „Dacă anul trecut în luna iunie noi vindem 100 de tone pe zi, acum dacă mai vindem 50 de tone este bine. Am ajuns să aducem lubeniţă din import? Nu îmi vine să credaşa ceva. Este bătaie de joc ce se întâmplă la noi în ţară “, a mai spus un localnic din Dăbuleni.

„Nimeni nu face nimic“

Primarul comunei Dăbuleni a încercat să îi ajute pe oamenii, însă degeaba „ Eu am vrut să îi ajut pe oameni, dar degeaba. În România sunt aduse tiruri întregi de lubeniţă din Grecia. Am făcut nenumărate demersuri pentru a limita importurile de pepeni, dar totul a fost în zadar. Cu mâna pe inimă vă spun că lubeniţa de Dăbuleni este cea mai bun“, a declarat Nicolae Drăgoi, edilul localităţii.   

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite