„Adevărul de Seară“ declară război gropilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziariştii de la „Adevărul de Seară“ Craiova, măsurând groapa de pe strada Pelendava
Ziariştii de la „Adevărul de Seară“ Craiova, măsurând groapa de pe strada Pelendava

Reporterii au identificat una dintre cele mai mari gropi de pe străzile Craiovei. „Craterul“ de pe strada Pelendava are un diametru de 1,94 metri şi o adâncime de 14,5 centimetri, reprezentând un adevărat pericol pentru siguranţa circulaţiei.

O parte din arterele oraşului se află într-o stare deplorabilă din cauza gropilor care se regăsesc la fiecare pas. Găurile din asfalt le dau mari bătăi de  cap şoferilor nevoiţi să încetinească din trei în trei metri pentru a nu-şi distruge maşinile. O arteră plină de gropi şi frecventată des de şoferi este strada Pelendava, prima ocolitoare a Bănie. O simplă parcurgere a străzii respective care măsoară maxim un kilometru devine un vis urât pentru orice şofer. Lăsând la o parte „valurile“ din asfalt, strada este practic „ciuruită“ de gropi ale căror dimensiuni pot bate lesne un record naţional. Reporterii „Adevărul de Seară“ au identificat pe artera respectivă o groapă cu un diametru de 1,94 metri şi o adâncime de 14,5 centimetri. „E groaznică strada asta! Îţi vine să îţi pui mâinile în cap atunci când treci pe aici. Sunt gropi din metru în metru şi sunt imense. Eu stau în zonă şi sunt nevoit să trec în fiecare dimineaţă pe aici că nu am încotro, nu am pe unde altundeva să ocolesc ca să ajung la serviciu“, se plânge George Mateescu, şofer (32 de ani).

Primăria promite asfaltări
La fel de dezamăgit de calitatea asfaltului este şi Cristi Fănel, şofer de TIR. „E a doua oară  când trec pe strada asta, eu vin tocmai de la Piteşti şi nu am cum să o iau pe altă parte pentru că trebuie să ajung la Calafat.Noroc că am maşină mare şi pot să trec prin gropile astea că altfel rămâneam aici. Am văzut că ceilalţi şoferi ocolesc“, spune bărbatul. Autorităţile locale susţin că strada Pelendava urmează să intre în reabilitare cel mai probabil anul acesta. „Strada Pelendava este cuprinsă în Proiectul de Reabilitare a Infrastructurii Rutiere în zona de N-V a oraşului, proiect care face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană“, ne-a declarat Carmen Licu, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite