Craiova: „Adevărul de Seară“ lansează campania: Dă verde la semafor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povesteşte-ne despre păţaniile tale în trafic pe craiova.adevarul.ro sau pe messenger la adevarulcraiova@yahoo.com. Mii de şoferi şi pietoni din Craiova sunt obligaţi să aştepte zilnic câteva minute în intersecţii din cauza semafoarelor setate pe un număr mare de secunde.

Ceasul bate către ora 8 şi în intersecţia de la Fabrica de Pâine e nebunie. Zeci de şoferi care se îndreaptă spre Platforma Industrială de est a oraşului claxonează în neştire. Nervii sunt întinşi la maxim în aşteptarea culorii verzi la semaforul dinspre Frigorifer spre Calea Bucureşti, unde coada de maşini ajunge până la trecerea peste calea ferată de la Frigorifer. 120 de secunde de tensiune trec până se face verde. Când în sfârşit semaforul arată culoarea mult aşteptată de şoferi, apucă să treacă doar cinci maşini pentru că doar 15 secunde sunt pregătite de cronometru pe verde. Dacă nu au trecut peste înjurăturile colegilor de trafic şi nu s-au băgat în faţă, restul şoferilor mai primesc o porţie sau chiar două de „antrenament” la semafor.

„Arată secunde fără număr. În fiecare zi merg pe aici şi de fiecare dată mă umplu de nervi. Este al treilea semafor pe care îl prind de la Frigorifer până aici”, ne-a spus Marin Zamfir, unul dintre craiovenii nemulţumiţi de setarea semaforului. „Ăştia mai mult încurcă circulaţia decât să o fluidizeze. Noi ne grăbim la serviciu şi stăm câte 10 minute la semaforul ăsta amărât, că nici măcar nu e o intersecţie aşa mare. Eu înţeleg că vor să decongestioneze o arteră aglomerată cum e Calea Bucureşti, dar să ne oblige să stăm aici ca proştii nu mi se pare normal”, ne-a spus şi Ion Doicescu, care a precizat că, după părerea sa, autorităţile ar trebui să schimbe setarea semafoarelor pe perioade mai scurte în toate intersecţiile din oraş.

Primăria studiază şi se adaptează greu

Autorităţile dau din umeri şi spun că zona e în studiu deocamdată. Cu alte cuvinte, craiovenii puşi să aştepte în fiecare zi la semafor câte zece minute doar pentru a ajunge pe artera principală a oraşului sunt cobaii Primăriei. „În urma deschiderii traversării peste calea ferată, a crescut mult solicitarea de trafic pe strada Sărarilor (strada care duce la Frigorifer-nr.) şi s-a modificat cronometrul la semafor pe relaţia Centru-Frigorifer. Suntem în perioada de adaptare la noile cerinţe de trafic”, ne-a spus Carmen Licu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Craiova. Autorităţile se adaptează mai greu se pare, având în vedere că de două săptămâni povestea se repetă în intersecţia de la Pan Group.

Dacă eşti şofer sau pieton în Craiova, atunci ai cu siguranţă multe lucruri asemănătoare să ne povesteşti, multe de care să te plângi. În fiecare dimineaţă, în drumul spre serviciu te-ai lovit de probleme pe care autorităţile le ignoră sau poate nu le cunosc. Ajută-ne să le aducem în atenţie edililor, postând comentariile tale pe craiova.adevarul.ro sau contactându-ne pe messenger la adresa adevarulcraiova@yahoo.com. Mesajele tale vor fi preluate şi înaintate responsabililor din Primăria Craiova şi îi vor putea determina pe aceştia să ia măsuri.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite