Craiova: Acţiuni ale poliţiei doljene împotriva delicvenţei juvenile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului  (IPJ) Dolj a lansat astăzi cea de-a IV-a ediţie a „Săptămânii prevenirii criminalităţii” sub egida „Implică-te pentru un viitor mai sigur!”.

Reprezentanţi ai învăţământului doljean, penitenciarului de Minori şi Tineri şi ai ONG-urilor din Craiova, au participat la sediul IPJ Dolj, la deschiderea acţiunilor de prevenire a delincvenţei juvenile, a criminalităţii rurale, a furturilor de şi din autoturisme, a accidentelor de circulaţie şi a retragerilor ilegale de numerar prin folosirea cardurilor bancare contrafăcute.

Toţi cei prezenţi au încercat să vină cu idei în identificarea unor soluţii viabile privind diminuarea fenomenului infracţional înregistrat în rândul tinerilor.  „Fiecare poate contribui la creşterea gradului de siguranţă în propria comunitate prin respectarea legilor şi prin stimularea celorlalţi de a face acelaşi lucru”, a declarat şeful poliţiei doljene, comisar Constantin Nicolescu.

Vor avea loc dezbateri cu elevii, părinţii şi dascălii

Pe parcursul acestei săptămâni vor avea loc o serie de acivităţi cu caracter preventiv în şcolile şi în zonele adiacente. Vor avea loc vizionări de filme educative şi dezbateri cu elevi, părinţi şi cadre didactice în comunităţile rurale susţinute prin programe Word Vision –  Breasta, Predeşti, Pleşoi, Carpen, Cleanov, Brabova, Cernăteşti, Coţofenii din Dos, Scaieşti, Braloştiţa, Argetoaia, Bucovăţ, Vârvoru de Jos.      

Astăzi, la sediul IPJ Dolj, elevii Grupului Şcolar Industrial Construcţii Maşini nr. 1 au prezentat o piesă de teatru forum arătând care este problematica riscului ca tinerii să devină delincvenţi de mici. De asemenea, au fost distribuite materiale cu caracter preventiv în unităţile şcolare. Acţiunile vor continua şi în alte localităţi din judeţul Dolj. Vor fi organizate pe viu consecinţele nerespectării regulilor de circulaţie şi va avea loc un concurs de biciclete în comuna Sadova cu scopul de a promova respectarea regulilor rutiere în mediul rural.  Demonstraţiile de prim ajutor vor fi organizate de voluntarii Filialei de Cruce Roşie.  

Activităţile vor fi desfăşurate între 21–25 septembrie.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite