Acţiune rutieră "în oglindă" pe teritoriul României şi Bulgariei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au curs amenzile rutiere în acest sfârşit de săptămână. Echipaje mixte formate din poliţişti români şi bulgari au desfăşurat controale rutiere în cadrul unor acţiuni ”în oglindă”  pe teritoriul celor două state.

Acţiunile au avut loc ca urmare a semnării, la sfârşitil lunii iunie, a unui parteneriat între Poliţia Română şi Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria privind realizarea de controale rutiere comune în zona de frontieră precum şi de misiuni de patrulare comune a poliţiştilor din celel două state în vederea prevenirii şi combaterii încălcării normelor rutiere de către participanţii la trafic, dar şi a asigurării ordinii şi liniştii publice.

Pe teritoriul României, echipajele rutiere mixte au acţionat: pe D.N. 65 Craiova – Calafat, pe D.N. 55 Craiova – Bechet, pe D.N. 55 A Bechet – Calafat şi pe D.N. 54 A, la limita cu judeţul Olt, Dăbuleni – Bechet, iar în Bulgaria în localităţile Vidin şi Orjahovo.



Echipajele rutiere comune, pe terioriul statului român, au controlat 709 autovehicule dintre care 249 înmatriculate în alte state, poliţiştii rutierişti sancţionând 230 de conducători auto pentru încălcări ale normelor care reglementează circulaţia pe drumurile publice cu amenzi în sumă de 28.390 lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduse autovehicule pe drumurile publice 15 permise de conducere şi retrase  9 certificate de înmatriculare.

image

Zeci de amenzi şi permise de conducere reţinute


De asemenea, poliţiştii români care au acţionat în Bulgaria, pe lângă participarea la acţiuni în calitate de observatori, au avut prilejul de a acorda sprijin colegilor bulgari în cazul verificării documentelor conducătorilor auto români şi bulgari. Dintre cele 133 de conducători auto controlaţi, 46 conducând autovehicule înmatriculate în România,  30 au fost sancţionaţi cu amenzi în sumă de 2.775 lei, iar unui număr de nouă le-au fost reţinute permisele de conducere.
         


„Prin desfăşurarea unor astfel de acţiuni se urmăreşte prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi cetăţeni români şi străini, dar şi a traficului ilegal de mărfuri, cu atât mai mult cu cât acestea constitui un exerciţiu practic anticipativ care se circumscrie Convenţiei de Aplicare a Acordului Schengen şi recomandărilor privind patrulele comune”, a declarat Amelia Căprărin, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

image

În cadrul controalelor rutiere comune s-a urmărit atât legalitatea documentelor conducătorilor auto, respectiv ale autoturismelor (certificate de înmatriculare, poliţele de răspundere civilă obligatorie), cât şi prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere precum: consumul de alcool sau substanţe psihotrope, portul centurii de siguranţă, satarea tehnică a autovehiculelor, respectarea timpilor de conducere şi a perioadelor de odihnă.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite